Absolut представя първия фестивал за устойчива креативност

May 03, 2016 Няма коментари by

Oт 3 до 9 юни в София Absolut представя за първи път фестивала Absolut Creative Space, посветен на креативността в полза на устойчивото развитие. Специално за събитието в София пристига мащабна инсталация, създадена от рециклирани контейнери и oборудвана за създаване на идеи и провеждане на мултидисциплинарни събития, лекции, работилници и партита. Absolut Creative Space ще бъде разположена на удобна софийска локация и ще посрещне много лектори и вдъхновяващи личности от целия свят, които ще участват в събития и акции с някои от най-активните български неправителствени организации и брандове, за да създадат плътна фестивална програма от лекции, работилници, изложби и акции.

Всеки oт седемте дни във фестивалната програма ще бъде посветен на различна тема свързана с креативността, насочена в устойчиво развитие. От 3 до 9 юни, български и чужди лектори ще говоря и работят на теми като дигитален лайфстайл, дизайн на бъдещето, познаване и опазване на природата, занаятчийство, и други важни за Absolut теми като културата на нощния живот. Някои от първите акценти в програмата, засягащи изброените теми са нощният кмет на Амстердам Мирик Милан, дигиталното студио Snask, дизайнера на храна Marije Vogelzang и други.

Самото пространство, в което ще се проведе фестивалът, ще покаже нагледен пример за устойчиво приложение на дизайна чрез четирите контейнера за транспортиране на водка, рециклирани и оборудвани от шведската компания като мобилно пространство за съдаване на идеи и проекти. Мащабната инсталация се използва за различни събития и проекти в много държави по света до сега и пристига в София директно от Швеция за фестивала.

Още лектори и събития ще бъдат обявени скоро на сайта на събитието absolutcreativespace.bg заедно с информация за откриващото и закриващото парти. Билетите за фестивала ще са на цена от 10 до 15лв. на ден или 30 лв. за достъп до цялата фестивална програма.

Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Absolut представя първия фестивал за устойчива креативност”

Leave a Reply