Награждават най-талантливите създатели на игри у нас

May 12, 2016 Няма коментари by

Първите Български Гейм Награди ще бъдат раздадени по време на голямо шоу в Sofia Ring Mall на 25 юни, съобщиха организаторите от крос-медията NEXT TV. За призове в 10-те български и 5 международни категории ще се борят над 20 родни и също толкова чуждестранни разработчици на игри.

Отличията ще бъдат присъдени изцяло по преценка на аудиторията – от самото кандидатиране на разработчици през тяхното номиниране в групи по 5 финалисти до избирането на победител за всяка категория.

Bulgarian Game Awards ще бъде истински празник на хилядите почитатели на игрите в България, както и на десетките гейм студия, които разработват игри у нас.

Предложенията за кандидати и гласуването за тях започват на 17 май на сайта на събитието www.GameAwards.bg и ще продължи до 24 май. След тази дата инициативата навлиза във втората си фаза, при която публиката гласува за победител сред номинираните във всяка категория.

„Целта ни е да изкараме България на световната карта на гейм индустрията, защото страшно много хора не подозират колко много и качествени игри се разработват на родна почва“, казва един от организаторите и водещ на предаването NEXT TV Роро Кавалджиев.

Събитието вече е подкрепено от няколко огромни спонсори и има за основен съмишленик ръководството на Sofia Ring Mall, в чийто „амфитеатър“ ще се проведе церемонията.

Сред категориите за български участници са „Игра на годината“, „Най-добра мобилна игра“, „Най-добър стриймър“, „Най-добър саундтрак“ и др. В списъка с кандидати пък вече се открояват имената на местните студия на Ubisoft, Gameloft, както и изцяло български компании като Империя Онлайн, XS Software, Haemimont, ЮКИ Геймс и много други.

Ще бъде присъдена и специална награда за технологична иновация, където конкуренцията е огромна.

В международните категории влизат Best RPG, Best Action Game, Best Strategy Game, Best Multiplayer Game, Best Board Game и Game of the Year.

Bulgarian Game Awards се организира от екипа на геймърското предаване NEXT TV, който стои и зад ежеседмичните събития Gaming Knights. Добре познато лице от него е Роро Кавалджиев, който е с над 20 години телевизионен опит още от зората на вече несъществуващата музикална телевизия ММ. В екипа е и Виктория Викторова – друг водещ от NEXT TV и маркетинг експерт, специализирани в гейм индустрията. Още познати от NEXT TV лица са Нора Предева, Александър Николов, Мартин Кастелов, Стан Стефанов и други.

Организаторите обещават зрелищно събитие, което ще бъде интересно и за хора извън гейм индустрията, най-малкото с изпълненията на известни български музиканти. За афтърпартито пък екипът е приготвил изненада, идваща отвъд границите на България.

 

Slide, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Награждават най-талантливите създатели на игри у нас”

Leave a Reply