Световноизвестни майстори на стрийтарт у нас

May 30, 2016 Няма коментари by

От 25 до 29 май се проведе фестивал на 3D рисунката у нас. Домакин на събитието, в което участваха световноизвестни творци, беше село Могилово, област Стара Загора.
Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с творенията на един от най-известните 3D художници, Леон Кеер от Холандия, който редовно участва в стрийтарт фестивали на високо ниво в Ню Йорк, Париж и Дубай. Сред гостите на събитието бяха още Федерике Вутерс от Германия, Кубо Ликидо от Италия и Роберто Родригес от Мексико.

Организатор на събитието е Александър Алексов. „Имахме изключителен шанс тези дати да бъдат свободни за тях, защото от тук натакът те са заети всички седмици до края на годината. Вие знаете, че създаването на една такава рисунка отнема няколко дни. Ако искаме да видим Леон Кеер обратно при нас ще трябва да почакаме още една година.“ Това коментира Алексов, за който най-големият успех е присъствието на творци като Леон Кеер.

Освен световноизвестните творци, в събитието взеха участие и множество български художници. В рамките на фестивала имаше музикална програма с участието на редица български изпълнители, сред които рок група „Ривайвъл“, Преслава Пейчева от група „ТЕ“, както и солисти от Строзагорската опера с участието на най-младия диригент в България – 23-годишният Димитър Косев.

Arts, Graffiti, Street

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Световноизвестни майстори на стрийтарт у нас”

Leave a Reply