Ученици, студенти, служители и фриленсъри се включиха в състезаниeтo по програмиране CODE4TECH в Русе

May 31, 2016 Няма коментари by

В тазгодишното издание на сътезанието по програмиране CODE4RUSE, част от инициативата CODE4TECH, се включиха над 50 участници – ученици, студенти, служители и работещи на свободна практика програмисти. Темите на състезанието бяха образование и забавление, като повечето проекти пренесоха в дигитална среда традиционни услуги и процеси в образованието – например взаимодействие между преподаватели и студенти, информиране на родителите за представянето на учениците, информационна система за служители в учебни заведения, приложения за учене на писането на букви и думи и др. В областта на забавлението се разработиха прототипи на игри, интерактивни обучителни програми, услуги за споделяне на интересни моменти от пътувания и др.

Победителят в CODE4RUSE e екипът C4T с развлекателен проект за адаптивен стрийминг на телевизия, музика и потребителски видео потоци. Платформата предоставя приспособими аудио-видео потоци спрямо интернет скоростта. Допълнителните предимства са свързани със записване на предавания по график и излъчване на потребителски потоци.

На второ място е проектът Interview-U на екип Work in progress – това е система за подготовка на ученици, студенти и хора, на които им предстои кандидатура за интервю. Съдържа съвети, често срещани въпроси, тренировки с оценяване, IQ тестове и лична видео тренировка за интервю (с динамично зададени въпроси).

Третото място на CODE4RUSE и наградата за най-перспективен екип спечелиха най-малките участници – шестокласниците от Математическа гимназия „Баба Тонка“ Ния Неделчева и Миряна Иванова, които успяха да съчетаят и двете теми на състезанието по програмиране. Техният проект е образователна игра за опознаване на различните континенти. Играчът преминава през серия от “предизвикателства”, представени като различни игри или пъзели, научавайки интересни факти за географските и културните забележителности на съответната дестинация. Те впечатлиха журито с големия брой функционалности и атрактивната си презентация.

Състезанията CODE4TECH се организират с подкрепата на компанията за ИТ и аутстафинг PROGRAMISTA;, която подпомага развитието на ИТ сектора и ИТ общностите в България и е генерален спонсор на инициативата.

Следващото състезание по програмиране от поредицата CODE4TECH ще е в Хасково на 23 и 24 юни 2016 г. То ще бъде под името CODE4HASKOVO и ще бъде първото от този род в региона.

School

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Ученици, студенти, служители и фриленсъри се включиха в състезаниeтo по програмиране CODE4TECH в Русе”

Leave a Reply