Над 6000 гласуваха в първия етап на Българските гейм награди

Jun 09, 2016 Няма коментари by

Над 6000 геймъри гласуваха в първата фаза на Българските гейм награди. Тя продължи едва седмица, но интересът надмина най-смелите очаквания. Вече тече вторият етап от гласуването, който е и определящ за победителите във всяка от 23-те категории.

Най-голяма беше активността в категориите „Най-добър стриймър“ и „Най-добър YouTuber“, а в 12-те дни до 21 юни се очаква аудиторията да насочи усилия и в емблематичната за подобни инициативи категория „Игра на годината“.

Статуетките ще бъдат връчени по време на церемония на открито в амфитеатъра на Sofia Ring Mall на 25 юни.

Освен самите номинирани и партньорите на Bulgarian Game Awards, списъкът с почетни гости на церемонията расте.

„Ще присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и добре известни геймъри като Александър Кадиев, Ивайло Захариев, ще имаме и включване от Захари Бахаров“, казва един от главните организатори Роро Кавалджиев. От екипа загатват и възможността на церемонията да се появи и представител на някой от световните гиганти в гейм индустрията.

Всеки – без значение дали е в България или в чужбина – може да гласува за своите любимци в 23-те категории на адрес www.GameAwards.bg.

Сред номинираните компании са Ubisoft Sofia, Gameloft Sofia, Imperia Online, UKI Games, Crytek Black Sea, Haemimont Games и много други. Надпреварата в технологичните категории „Приложение на годината“ и “Иновация на годината“ също е оспорвана – там личат имена като Intugame VR, iGreet и MySparx, които са фокусирани съответно върху виртуална реалност, добавена реалност и комуникации чрез социална платформа.
В идните дни ще бъдат заснети и кратки видео обръщения от номинираните във всички категории, а организаторите обещават епично гейм шоу, каквото не е правено в България до момента.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Над 6000 гласуваха в първия етап на Българските гейм награди”

Leave a Reply