Младежки спортен празник става пример за подкрепа

Jun 10, 2016 Няма коментари by

На 11 и 12 юни 2016 г. в спортен комплекс „Спортна София”, ще се проведе младежки спортен празник за популяризиране на спорта като средство за социално включване.

Участие ще вземат младежи от уязвими групи и млади хора, които са постигнали самостоятелност в живота си, аматьорския футболен сборен състав Тwitter Ритане, Клуба на австрийците в България и ученици от Американския колеж.

Програмата предвижда  да се проведат футболните мачове, турнири по плажен волейбол, баскетбол и тенис на маса. Младежите, които покажат най-добрите спортни умения и тактики ще бъдат отличени с награди.

Спортните игри по време на младежката инициатива се провежда с  цел превенция на социалното изключване и насърчаване на личностното развитие на младите хора в неравностойно положение.

Спортната проява се организира от Фондация „Конкордия България” в партньорство с Наблюдавано жилище – район Нови Искър, Фондация „Защитено жилище ЗАЕДНО”, Фондация за социална промяна и включване и Клуба на австрийците в България.

Инициативата е съфинансирана от Програмата за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столичната община и се реализират в подкрепа на инициативата „София – Европейска столица на спорта – 2018 г.”

 

School, Uncategorized, Бъди в час!, Конкурси, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Младежки спортен празник става пример за подкрепа”

Leave a Reply