Изложбата „90-те. Началото на мита”

Jun 15, 2016 Няма коментари by

На 01.06. от 18 ч. в клуб Спартакус  ще се даде началото на изложбата „90-те. Началото на мита”. Тя ще продължи до 26.06.

Изложбата представлява една конкретна „постановка” на това време, в която може да си спомните и да видите с нови очи списанието „на новото поколение” – „Егоист”, което е най-разпространеното издание за култура през втората половина на 90-те, а също и микс клуб „Спартакус”, пънк бар „Калното”, списанията „Ах, Мария”, „Витамин Б” и рядкото издание КАМИКАДZЕ ГАЗЕТ. В галерията те са представени чрез видеоинтервюта с част от техните създатели и участници; фотографии, илюстрации, текстове и музика; визуални архиви, аудиозапис с прочита на „Егоист” на писателя Стефан Иванов, с гласа на актрисата Елена Димитрова и др.

„90-те. Началото на мита” е изложба, която „театрализира” архивите от това време, без да ги институционализира или да ги укроти под похлупака на музейните витрини. Тя поглежда самия музей през погледа на 90-те. Затова част от нея е и специалният визуален прочит на скулптурите на Васка Емануилова на фотографа Александър Нишков.

Arts, Fun, Party Time, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Изложбата „90-те. Началото на мита””

Leave a Reply