Led Zeppelin оправдани. Не са откраднали песента.

Jun 27, 2016 Няма коментари by

В четвъртък, федералното жури на Лос Ангелис происнесе своето решение по отноношение на кражбата на Led Zeppelin и техния хит от 1971 „Стълба към небето”. Произнесеното беше в тяхна полза и британската рок група беше оправдана. Песента не е открадната.

Майкъл Скидмор, който е попечител на наследството на Ранди Крейг Улф, заведе дело срещу групата и тяхната звукозаписна компания през 2014 година, след като те пуснаха една ремастерирана версия на „Стълба към небето”. Той твърди, че в началото на песента се разпознава друга песен „Телец”, която е със същите низходящи китарни акорди.

Решението може да представлява в общи линии победа за сегашните автори на песни, някои от които бяха стреснати, тъй като друго жури миналата година установи, че артисти Pharrell Williams, Robin Thicke и рапърът T.I. дължат милиони на семейството на Marvin Gaye за нарушаване на песента на Gaye “Трябва да се откаже от него”, за да създадат  своя  поп хит през 2013 г.

Твърдейки, че усещането за една песен не може да бъде защитено от автори и техните звукозаписни компании, тримата артисти обжалвали решението.

 

Music, Rock

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Led Zeppelin оправдани. Не са откраднали песента.”

Leave a Reply