Warcraft- филмът, който завладя киносалоните и книжарниците

Jun 29, 2016 Няма коментари by

Месец след излизането на книгата с предисторията на филма “Warcraft” – „Warcraft: Дуротан” идва ред и на изданието, което се отнася точно за събитията от лентата, излъчваща се по кината от 10 юни. „Warcraft” разказва какво се случва след като оркската Орда влиза през Тъмния портал в света на Азерот.

Всичко започва с излизането на Warcraft: Orcs & Humans през 1994 г. Заглавието постига огромен търговски успех, който изстрелва гейм студиото Blizzard Entertaiment на върха.  Повече от 20 години по-късно и 5 основни игри Warcraft е един от най-популярните развлекателни франчайзи и най-доходоносната серия компютърни игри на всички времена.

Автор и на тази книга е Кристи Голдън, която е специалист в новелизацията на филмови хитове като „Стар Трек” и „Междузвездни войни”. В библиографията ѝ има над 50 романа, а Blizzard Entertainment неслучайно ѝ  възлагат задачата да напише историята, базирана на играта, за създаването на филма „Warcraft”. Кристи Голдън е и автор на  добилата култов статус „Повелителят на клановете”, която представя на феновете орка Трал, след провала на Warcraft Adventures: Lord of the Clans.

Орската Орда бяга от своя умиращ свят и нахлува в Азерот. Някои от орките, като Дуротан, вярват, че новите земи ще им предложат убежище. Други виждат човешките кралства като заплаха, която трябва да бъде унищожена.

Назрява тотална война, която може да унищожи и хората, и орките, ако не бъде спряна навреме. Само двама души намират сила да погледнат отвъд различията на двете раси и да потърсят път към съвместно съществуване.

Ако усилията им се провалят ще дойде ред на големия сблъсък, в който две могъщи армии ще се срещнат, за да защитят семействата и народите си.

Arts, Фантастика, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Warcraft- филмът, който завладя киносалоните и книжарниците”

Leave a Reply