Малките стипендианти на Луксофт завършиха успешно TechARTnology

Jul 01, 2016 Няма коментари by

Първите 10 деца, стипендианти на Луксофт България, на 30 юни завършиха успешно 4-месечния интензивен курс по Дигитално рисуване. Децата по проекта представиха своите постижения на тържествена церемония в тематичното пространство на Fusion Academy.

„Радваме се, че по този красив и нестандартен начин можем да допринесем за разгръщане на детските творчески способности, както и за потопяването на децата в необятния свят на дигиталното. Представянето на малките творци днес ни дава увереност, че усилията ни да подобряваме социалната среда и възможностите за развитие в районите, където Луксофт присъства, водят до резултати. Амбицирани сме да продължим проекта TechARTnology и през следващата учебна година”, сподели на церемонията по завършване на курса Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Луксофт за България и Централна Европа.Sn.2_Tvorbi_na_deca_TechARTnology

TechARTnology дава креативния поглед към дигитализацията. Творбите, създавани от децата в курса, показват че в процеса на заниманията те постепенно откриват приложната страна на технологиите, както и че могат да общуват, да предават настроения чрез различни графични техники.

Изкуството развива сетивата и формира естетически усет в децата.  Съвременният начин на представянето му с курс Дигитално рисуваe акцентира върху придобиване на знания и умения, които са подходящи за развитие в определена професионална област. Курсът им дава начални умения за съвременни професии с насоченост към Илюстрация и анимация, Програмиране, Графичен дизайн, Интериорен дизайн, Текстилен дизайн и др.

„Изключително сме благодарни на Луксофт България за подкрепата и сериозността, с която подхождат към проекта TechARTnology. Освен десетте подсигурени стипендии, , компанията ни подкрепи и със закупуването на важна за учебния процес техника, която помогна за по-бързото и лесно усвояване на учебния материал. Но най-важното е, че тази подкрепа не е еднократна, както често се получава. Помощта на Луксофт е в пъти по-ценна, защото се ангажират с децата дългосрочно. Всички знаем, че промяната, не се случва от днес за утре, особено когато работиш с деца, и Луксофт е достатъчно отговорна компания, за да застане съзнателно зад подобна кауза.” – поясни Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative.

 

Arts, Конкурси, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Малките стипендианти на Луксофт завършиха успешно TechARTnology”

Leave a Reply