Kонкурс за фантастичен комикс

Jul 11, 2016 Няма коментари by

Клуб по фантастика, евристика и прогностика„Аркадий и Борис Стругацки” и Младежки дом гр. Пазарджик обявяват Съпътстващ конкурс за фантастичен комикс.

Формата трябва да бъде А3 или А4 на електронен носител. Обема на комикса е неограничен, а техниката- свободна.

Комиксът трябва да има драматургично завършен сюжет. Конкурсът е явен, вписвате имената си под заглавието на творбата. Няма ограничение за възрастта на участниците. Творбите ще се приемат до 15 август. Участниците изпращат творбите си на хартиен носител и диск на адрес: 4400 , гр. Пазарджик, Младежки дом, ул. „Екзарх Йосиф“ №6 за Конкурс за фантастичен комикс13652488_1221548831190184_1741270138_n

Обявеният брой на творби е по един комикс от участник. Приемат се непубликувани на хартия комикси, както и ненаграждавани в други конкурси. С предимство ще са досега непубликуваните в интернет.

Авторското право върху изпратените творби остава собственост на участника. Младежки дом Пазарджик става собственик и придобива правото да използва безсрочно изпратените творби или части от тях за възпроизвеждане и разпространяване или да се използват по всякакъв начин, с всякакви средства, включително за изложби, публикации и реклама, без за това да е необходимо изрично съгласие на авторите и без да им се дължи възнаграждение.

Комиксът оценен на първо място ще получи парична награда на стойност 300 лв. Награденият автор ще бъде обявен на националния конвент Булгакон 2016.

Творбите ще се оценяват от член на клуба по фантастика, представител на Младежкия дом и специалисти в областта на комиксите – художници илюстратори и издатели.

Arts, Комикс, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Kонкурс за фантастичен комикс”

Leave a Reply