Българска учителка моли за помощ от Африка

Jul 18, 2016 Няма коментари by

Млада учителка замина за Уганда, където ще работи като доброволец с деца сираци. Тя прави това, защото вярва, че образованието е шанс за спасение от бедността. Михаела Стойкова има опит с организирането на доброволци и събирането на дарения за деца от домове в България, но сега моли за помощ за децата в Африка.

„Тук е прекрасно и децата, с които работя, са просто невероятни, но за съжаление живеят в крайна бедност и лишение. Нуждаят се от основни неща като дрехи, играчки и детски книжки на английски език. Сетих се, че много от вас ни пишат с молба да приемаме техните използвани дарения от този тип и макар че в България нашите проекти избягват тази практика, то за Уганда положението е на живот и смърт. Затова най-искрено и любезно ви каня, ако имате запазени дрехи, играчки и детски книжки на английски за деца от 0 до 6 годишна възраст, дарете ги при нас, а ние ще намерим спонсор, който да поеме разходите по транспорта и ще ги пратим тук“, призовава тя във Facebook.4accbbf2be2058155a228d73ada0b615

Михаела работи с 19 сираци, някои от които със заболявания, като казва, че Chrystal Children’s Center е единствения им шанс да оцелеят в суровите условия на тази среда. В центъра целодневно работят 4 жени (без почивка) – готвят, чистят, преподават, къпят децата и търсят спонсори.

„Ние сме наясно, че и децата в България страдат от лишения, но от лични наблюдения мога да потвърдя, че те са доста по-обгрижвани и определено имат какво да облекат и с какво да си играят, за да може когнитивното им развитие да се движи с относително нормално темпо. Сравнете това с деца, които никога не са виждали кукла или пък балони и имат един кош със стари дрипи (играчки няма). В центъра имаме 5 детски книжки на английски език, които децата вече знаят наизуст, а е от огромно значение да имаме повече такива, за обучителния процес. А и както е казал народът: “Направи добро и го хвърли в морето”. Ние най-вероятно няма да сме повлияни по някакъв начин от живота на тези деца, но все пак не винаги трябва да търсим облага в делата си“, казва още Михаела Стойкова.

Как да помогнете

Децата са 11 момчета и 7 момичета на възраст от 1 до 6 години и 2 бебета на 3 и 6 месеца.

Даренията ще се приемат в залите на LINDYHOP.BG, които се намират под клуб Перото в НДК в София след билетния център в посока Моста на влюбените в дясно от 10:30 до 21:30 часа от 11.07 до 22.07  – дрехи, детски книжки на английски и играчки + памперси за многократна употреба.

Задължително е даренията да са опаковани добре (желателно в торби, за да може да бъдат проверени, но да не се разпиляват).

 

Любопитно, Реакция

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Българска учителка моли за помощ от Африка”

Leave a Reply