Фасади за над 30 000 лева нарисуваха победителите от “Нарисувай ми стена”-2016

Oct 10, 2016 Няма коментари by

Фасади на обществени сгради на стойност над 30 000 лева подариха на градовете Пловдив, София и Габрово организаторите на конкурса „Нарисувай ми стена“. Художниците са рисували общо повече от 28 дни и са прекарали над 170 часа на вишка.  

Амбициата на организаторите е да напраят конкурса ежегоден като през пролетта на 2017 ще се анонсират условията на следващото издание. Плановете са и повече градове от страната да имат възможност да участват с фасади – водят се разговори с общини.

DCIM505GOPRO

DCIM505GOPRO

Реализираните проекти са: Габрово – проект „Сред съня на въображението“ на Виктория  Георгиева MOUSE (ЦДГ Мики Маус завършена за 7 дни). Пловдив – проект „Мимикрия“ на Алекси Иванов. (СОУ Св. Софроний Врачански завършено за повече от 15 дни непрестанна работа). София проект „Вековна гора“ на Албена Цонева и Костадин Кокаланов (културен център в Люлин реализиран за 6 дни).

В духа на конкурса цвят на годината, чийто фаворит, съвпадна с избора на художниците, най-използваните цетове в проектите са синьо, синьо-зелено и зелено. За 2016 г. за цвят на годината в България беше избран от над 400 дизайнери  цвят нептун (комбинация от синьо и зелено).

 

 

Fun, Uncategorized, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Фасади за над 30 000 лева нарисуваха победителите от “Нарисувай ми стена”-2016”

Leave a Reply