Школата на Стойчев и Казийски официално откри новия сезон

Oct 24, 2016 Няма коментари by

Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ откри официално спортно-състезателната 2016/2017 година в „Овергаз Арена“. Проектът се реализира под егидата на Сдружение „Приятели на волейбола“ с председател Васил Симов и носи името на две от най ярките фигури в българския волейбол – Радостин Стойчев и Матей Казийски.

На официалното откриване на сезона стана ясно, че младите таланти ще имат възможност да тренират в нова многофункционална зала на Националната спортна академия с две игрища. Школата вече е член на Българската федерация по волейбол и има статут на клуб, което означава, че малките волейболисти ще се състезават наравно с връстниците си от останалите отбори. На церемонията в „Овергаз Арена“ бе направена равносметка на провелия се през лятото лагер в Камчия с участието на над 180 деца на възраст между 8 и 17 години от цялата страна. Това е най-големият подобен камп, организиран досега у нас. Един от участниците в него и момче от академията в София бяха изпратени от Сдружението на международния волейболен лагер в Тренто, Италия, където участват над 400 деца.

На официалното откриване на сезона бе оповестено още, че школата на Стойчев и Казийски стартира стажантска програма за треньори, в която специалистите ще бъдат обучавани, за да усъвършенстват уменията си.

Академията започна втория си пореден сезон със 160 деца, разпределени в 7 отбора, които показаха своите умения пред гостите в зала „Овергаз Арена“ в кратка демонстрация. Младите волейболисти бяха приветствани от основателя на академията Радостин Стойчев, както и от собственика на „Българското школо“ Сашо Дончев, Анка Костова, мениджър „ПР и спонсорство“ в Обединена българска банка, и проф. Кирил Андонов, зам.-ректор на НСА. Една от най-големите изненади за волейболните таланти бе видео поздрав от Матей Казийски от Япония, където играе за отбора на ДжейТЕКТ Стингс (Кария).

За доброто настроение на гостите се погрижиха водещият Наско Михайлов и певицата Веси Бонева, която поздрави децата с песните „Родина“ и „Свързани“.

Събитието се реализира с подкрепата на Обединена българска банка, ProMarket, Софийска стокова борса, Еврометал, Carpet Max, верига спортни магазини SLS, JK Fitness and Wellness complex и М3 Communications Group.

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Школата на Стойчев и Казийски официално откри новия сезон”

Leave a Reply