НДК се превръща в арена на високите технологии на 19 и 20 ноември

Nov 14, 2016 Няма коментари by

НДК се превръща в арена на високите технологии и игрите на 19 и 20 ноември. Причината е събитието „Telenor Arena”, което ще се проведе в Зала 8 и прилежащото ѝ фоайе. Гвоздеят в програмата ще бъде националният турнир по Clash Royale – култовата мобилна игра на Supercell с повече от 125 милиона сваляния на всички платформи.

Любителите на виртуалната реалност от своя страна ще могат да изпробват безплатно най-новите технологии в областта – HTC Vive, Samsung Gear VR и Alcatel Vision.

Технологична магия в залата ще добавят и две български компании, които ще представят на живо своите продукти с добавена реалност. Едните разработчици са iGreet – създатели на поздравителни картички с добавена реалност, които „оживяват”, след като бъдат сканирани с тяхното приложение. Другите са Duard, които ще представят своя пъзел с добавена реалност „Червената шапчица”.

Организаторите от Теленор пък ще представят своята нова услуга за онлайн плащания в Google Play “Плати с Теленор”.

НАДПРЕВАРА

Българската състезателна мобилна игра Dash Legends също ще има своя зона, за да може всеки желаещ да я изпробва и да се убеди, че тя с нищо не отстъпва на големите имена в жанра.

Входът за събитието и участието в турнира по Clash Royale са безплатни, а наградите от шампионата са повече от мотивиращи: Победителят ще получи Samsung Galaxy S7 Edge и Samsung Gear VR, а двамата му подгласници – по един Samsung Galaxy S7.

Записването за участие в турнира по Clash Royale става онлайн, като за класиране се изисква присъствие на място в залата. Допълнителна информация за правилата за участие можете да откриете на сайта на другия организатор – Press Start – или в събитието във Фейсбук.

Gaming, Конкурси

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “НДК се превръща в арена на високите технологии на 19 и 20 ноември”

Leave a Reply