Българска игра в колекцията на Хю Хефнър

Nov 30, 2016 Няма коментари by

Българската настолна парти игра “Alcohopoly” вече е част от личната колекция на милионера и собственик на Playboy Хю Хефнър. Тя му е подарена от Мис Плеймейт 2015 Ася Капчикова по време на партито „Midsummer Night’s Dream” в имението “Playboy”. Ася е и първата българска представителка на еротичното парти.

Игра попадна в ръцете на 90-годишния бизнесмен, след като обиколи българските купони и заведения, а през юни дори спечели наградата за “Най-добра настолна игра” в първите Bulgarian Game Awards.

Идея

Както името подсказва, “Alcohopoly” е базирaна на популярната „Монополи” в комбинация с питиета. В това нейно превъплъщение играчите също хвърлят зар, но вместо да купуват имоти и банки, изпълняват условията, които им се паднат – да изпият шот с водка или уиски, да изтанцуват еротичен танц, да пеят, да „туъркват” и други забавни парти предизвикателства и шеги.

Автор на играта е 27-годишният Калофер Заков – възпитаник на лондонския университет “Уестминстър” и американския “Уисконсин”. В Англия и САЩ нашенецът е завършил специалност “Бизнес Мениджмънт и Маркетинг”. Той обича предприемачеството и има няколко стартъпа, които развива, откакто е завършил. Има и заведение в Слънчев бряг, където и разработва “Alcohopoly” с идеята да забавлява своите клиенти. Идеята му хрумва, докато играе “Монополи” именно с питие в ръка.

С Ася Капчикова се познават от малки и заедно присъстват на партито на Хю Хефнър. „Няма по-подходяща игра за парти на Хю Хефнър от “Alcohopoly”, особено с неговото красиво обкръжение. Но не е нужно да си Хю Хефнър, за да си прекараш страхотно с играта”, категоричен е Калофер.

Ася Капчикова и Калофер Заков

Boardgames, Gaming, Lifestyle, Party Time, Красота, Секс и любов

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Българска игра в колекцията на Хю Хефнър”

Leave a Reply