Утре представят документалния филм за списание ” ДЪГА”

Mar 05, 2017 Няма коментари by

Каним ви на специално събитие, част от международната инициатива Will Eisner Week, по време на което ще се потопим в магията на незабравимото култово и любимо Списание ” ДЪГА”!

За вдъхновението зад създаването на документалния филм ДЪГА – разкази в картинки (сценарий: Сотир Гелев, Антон Стойков и Мария Николова; режисьор: Мария Николова, продуценти: Сотир Гелев и Пенко Гелев), за приликите и разликите в създаването на комикси и графични романи преди и сега, за темите, засягани по социалистическо време, ще ни разкажат Антон Стойков, Пенко Гелев, Петър Станимиров, Румен Чаушев и Сотир Гелев. А Даниел Атанасов ще разкрие вдъхновението и влиянието, което списанието е имало върху илюстратори и художници тогава, и в днешно време.

Will Eisner Week (Седмицата на Уил Айзнър) е ежегодна поредица от събития в чест на пионера в изкуството на графичните романи, Уил Айзнър. Международното събитие празнува изкуството на комиксите, графичните романи и свободата на словото.

Събитието се организира от Anne Toole & Kris Tiana Tosheva (Fantasy LARP Center). Повече информация за Will Eisner Week може да намерите на: www.willeisner.com

Комикс, Любопитно, Рисуване

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Утре представят документалния филм за списание ” ДЪГА””

Leave a Reply