Как да се грижим правилно за спалното бельо?

Mar 14, 2017 Няма коментари by

Ако си мислите, че спалното бельо няма нужда от специална грижа и можете да го третирате, както долното и дрехите, то сериозно грешите. Тъй като човек прекарва поне една трета от деня си в леглото, то той трябва да се грижи много по-внимателно за спалното си бельо. Ще ви представим няколко простички съвета, които ще ви улеснят в грижата за тази деликатна част от нашето ежедневие.

Минимумът за смяна на бельото е една седмица. Можете и да го сменяте по-често, но първо се уверете, че то ще издържи на това третиране. Това зависи, разбира се, от материалът, който е използван за направата му.

Днес почти не се пере на ръка, но ако ще го правите, имайте предвид, че бельото трябва да се пере при високи температури. Накисването ще е доста трудно, така че перете бельото в машина. Използвайте тествани перилни препарати, за които знаете, че убиват и микроби. Много омекотители съдържат прекалено количество химикали, което ми било причинило и кожни алергии. Четете внимателно етикетите, когато пазарувате.

Знаем, че гладенето не е от любимите занимания, но все пак то е задължително, когато става въпрос за спалното бельо. Вече казахме, защо е толкова важно да му се отделя внимание при дезинфекции. Когато го гладите можете да убиете микроби, които са останали след изпиране. Освен това, след гладене спалното бельо е доста по-меко и свежо. А и не мислите ли, че е доста по- приятна гледката да видите чиста спалнята си и изгладено спалното бельо? Определено ще си легнете с удоволствие при тази гледка.

Източни: https://kapere.com

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да се грижим правилно за спалното бельо?”

Leave a Reply