Гланц за устни открива наркотични вещества в напитката

Apr 28, 2017 Няма коментари by

Много жени са ставали жертва на изнасилване след упояване с наркотични вещества в напитката. И докато във филми като „Последния ергенски запой“ това изглеждаше забавно, в реалността травмата и последиците както за физическото, така и психическо здраве, са огромни.

За да предпази нежната половинка от такъв тип нападения, британската козметична фирма „2 Love My Lips“ пусна на пазара гланц за устни, придружен от тест-лента за дрога. Върху опаковката на продукта се намира картонче, служещо като лакмус. Ако една жена има съмнение по отношение на вкуса и произхода на течността в чашата си, може да го потопи, за да провери това опасението. Когато в напитката наистина има наркотик, картончето се оцветява в син цвят.

Лакмусът идентифицира всякакъв вид рискови вещества, включително и най-често използваните от нападателите – GHB, рофинол и кетамин.

Блясъкът за устни вече се продава във Великобритания на цена, варираща около 10 паунда, и е истински хит сред дамите. Продуктът е предмет на одобрение и за редица пазари в САЩ, Европа, Азия и Австралия.

Само в Обединеното кралство всяка година жертви на изнасилване стават близо 10 000 жени.

Gadgets, Lifestyle, Красота

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Гланц за устни открива наркотични вещества в напитката”

Leave a Reply