Лектори от „Бъдители“ разказаха на ученици за предприемачеството

May 16, 2017 Няма коментари by

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ гостуваха на 33 ЕГ „Света София“ по покана на директора на училището г-жа Стоименка Димитрова. На тема „Предприемачество“ пред учениците говориха Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“, Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика и Емил Лесов – предприемач.

Събитието откри Биляна Панталеева, която разказа повече за идеята на благотворителна инициатива „Бъдители“, както и за Soft skills, познати още като „меки умения“.

„“Бъдител“ е уникална дума, тя е нова, както преди много години нова е била думата „будител“. Именно това е предприемачеството, да измислиш нещо ново, което е полезно и приложимо в съвременното общество. Днес светът е динамичен, нищо не е подредено – Вие сами трябва да го подредите и да изградите себе си като личност и професионалист“, каза пред учениците Биляна Панталеева.

„Предприемачеството се състои в това да можете да предприемате действия, да изявявате своите лидерски умения. Създавайте приятелства, извлечете най-важното от информацията, с която разполагате и вземете най-ценното от ситуациите, в които попадате“, посъветва Явор Панталеев, който разказа на учениците и как неговото семейство е успяло да изгради бизнес от нулата до компания с над 200 служители.

„Живеем във време на конкуренция, от Вас зависи как ще се развие животът Ви. Инвестирайте време, знания и енергия в себе си, обичайте се и вярвайте в себе си. Всички хора разполагаме с 24 часа в денонощието и сами решаваме как да ги оползотворим и как да се развиваме“, каза пред учениците Емил Лесов – успешен предприемач с екип от над 4000 души в 19 държави.

Благодарствената титла „Посланик на Бъдители“ бе връчена на директора на 33 ЕГ „Света София“ – г-жа Стоименка Димитрова, която покани благотворителна инициатива „Бъдители“ като част от мисията си да допринесе за по-доброто развитие на учениците.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Бъди в час!

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Лектори от „Бъдители“ разказаха на ученици за предприемачеството”

Leave a Reply