Край на сечите в Национален парк Пирин!

May 23, 2017 Няма коментари by

WWF България инициира кампания за опазването на красивата българска природа.

Ето какво пишат оттам:

На власт дойде ново правителство и ние имаме шанс още в началото на управлението му да съберем 100 000 подписа за спасяването на Национален парк „Пирин“.

Пирин е обект на злоупотреби от десетки години, но наскоро беше премината опасна граница. Изработен е план за неговото управление, който открито разрешава сечи и строежи в огромни мащаби в иначе неголемия национален парк.

Според проекта за план в Пирин ще може да се сече на 60% от територията на националния парк (при сега разрешени 0%) и ще може да се строи 12,5 пъти повече от сега!

Ако това се случи, крехкият баланс на високопланински езера, местни видове и вековни гори в този обект от световния списък на ЮНЕСКО ще бъде загубен завинаги.

Не можем да допуснем това – преди 6 месеца WWF стартира световна кампания за опазването на Пирин. Тя обедини хора от цял свят в защита на българската природа. За първи път десетки хиляди от Австралия и Япония през Русия и скандинавските страни до Южна Америка лично изпратиха послание до българския премиер с настояване паркът да бъде категорично защитен.

Въпреки огромната подкрепа – досега премиерът на България е получил над
93 000 лични писма за Пирин – на власт идват нови министри, които дават знаци, че все пак ще приемат унищожителния план за управление.

Трябва да им покажем, че това е недопустимо! Подпишете се на wwf.bg/pirin, за да изпратите своя апел за Пирин, и бъдете сред 100 000 защитници на Пирин.

Поканете и своите приятели, като копирате и им изпратите линка към кампанията: wwf.bg/pirin

Бъди в час!, Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Край на сечите в Национален парк Пирин!”

Leave a Reply