Екипът на Cif & Domestos се отправя към град Копривщица, за да възвърне блясъка на паметника Мавзолей-костница на Априлци

Jun 11, 2017 Няма коментари by

 

Над 700 човека се включиха във втория етап на инциативата „Почисти и пътувай“, която продължава до 10-ти юни, и подкрепиха каузата на Cif & Domestos за „Чист дом, чиста страна”. Те взеха активно участие в пролетното почистване на Самуиловата крепост и Фонтанa и чешмата в град Троян, които бяха избрани от потребители от цялата страна чрез онлайн гласуване.

Дългосрочният проект „Чист дом, чиста страна” се провежда за четвърта година и негова основна цел е да помогне за опазването на обекти с голяма национална значимост и да мотивира хората да поддържат чист не само дома си, но и заобикалящата ги среда. „Чист дом, чиста страна” се осъществява от Cif & Domestos от 2014 г. насам. През 2017 г. националната инициатива даде добавена стойност на проекта и вдъхнови още повече хора да вземат участие и да помогнат за запазването на важни за страната ни обекти, носещи важно историческо значение за местната област.

Щастливи сме, че толкова хора откликнаха на инициативата и подкрепиха каузата на Cif & Domestos. Това ни мотивира да продължим да работим в тази насока.“, сподели Тодор Гавазов oт Unilever Bulgaria.

Почисти и пътувай“ е една прекрасна инициатива, която ни мотивира да се замислим повече за средата около нас и нуждата тя да бъде поддържана. Поздравления за организацията. Каузата на Cif & Domestos “Чист дом, чиста страна” е твърдо вече и наша кауза”, коментираха инициативата двама от големите победители в играта „Почисти и пътувай“, които спечелиха една от големите награди – екскурзия за двама. 

На 10-ти юни екипът на Cif & Domestos се отправя към Копривщица. Там заедно с победителите в играта „Почисти и пътувай“ и местни доброволци ще бъдат почистени фасадата и пространството около Мавзолея-костница на Априлци. Важният исторически обект, построен в памет на геройски загиналите в Априлското въстание през 1876 г., се класира на трето място с общо 464 гласа онлайн, в което участие взеха над 5000 човека. По време на почистването Cif & Domestos ще проведат и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идеята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.

Еко, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Екипът на Cif & Domestos се отправя към град Копривщица, за да възвърне блясъка на паметника Мавзолей-костница на Априлци”

Leave a Reply