Радослав Делчев от Green Corp.: Градското земеделие се развива все повече

Jun 14, 2017 Няма коментари by

Радослав Делчев е изпълнителен директор на Green Corp и оглавява една иновативна за страната ни бизнес идея за отглеждане на билки и подправки в градски условия. Тя тепърва ще става част от всяко модерно домакинство, а повече за работата му ще научите от самия него.

-Г-н Делчев, разкажете за мисията на Green Corp. Как ви хрумна идеята за такъв бизнес?

-Ние се занимаваме с производството и разпространението на автоматични системи за отглеждане на билки и подправки в градски условия. Мисията ни е всеки човек да има достъп до пресни и свежи растения, без да полага усилия. Системата се управлява дистанционно чрез нашата платформа и е автоматизирана. Нужно е само да се включи в електрическата мрежа и да се свърже с домашния интернет.

Първоизточникът на идеята е Преслав Хаджицанев, чиито родители имат малък парник за отглеждане на зеленчуци. Налагало му се е да помага в грижите за продукцията и така придобива ясната представа колко трудоемка задача е това. Тогава Преслав събира нашия екип, за да намерим решение на този проблем.

-Бихте ли представил екипа зад компанията?

-Всеки член на екипа е тясно специализиран в различните отрасли, нужни за изпълнение на крайния продукт. Преслав Хаджицанев изгражда софтуера и се грижи за правилна комуникационна връзка на парника и управляващата го програма. Той е студент във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Мониторингът и видовият подбор на растенията са дело на Виктория Еленкова. Тя завърши ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет. Николай Пенов се занимава с развитие и планиране на бизнеса. Той е студент от Шефилдския университет и е добре запознат с тенденциите в бизнеса. Моята работа е да финализирам продукта. Занимавам се с дизайна и хардуера на системата. Завършил съм Физическия факултет на Софийския университет и имам богат опит в областта на дизайна и изграждането на различни продукти.

13009685_1250076385022048_1982014132_o

-Каква е ползата за средностатическия гражданин от тази услуга? Защо е важно да отглеждаме подправки в дома си?

Ползите от подобен продукт са много. Когато отглеждаме растенята си у дома, ние сме сигурни в свежестта на растенията. Знаем, че са пресни и пълни с витамини. Нека ви разкажа накратко как се случва доставката на такъв тип продукти в магазина. Повечето билки и подправки се внасят от чужбина. Пристигайки у нас, те са минали поне през 3-4 различни превоза, няколко големи склада и други, по-малки. Тогава представяте ли си как тези растения пристигат толкова свежи и невероятно пресни?

Освен това подобряват въздуха в помещението, в което се гледат. Ароматът на чая от прясна мащерка е несравним, при приготвяне на капрезе във всеки един момент имате достъп до пресен босилек. Може да използвате нашата система в дома си, на работното място, а и в лятната вила, докато си почивате.

Цялото интервю прочетете на pixelmedia.bg.

Youth projects, Бъди в час!, Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Радослав Делчев от Green Corp.: Градското земеделие се развива все повече”

Leave a Reply