Алекс Крумова: аз съм лятна буря!

Jul 12, 2017 Няма коментари by

Алекс Крумова е едва на осемнадесет, но обещаващата й дебютна песен „Случайни в дъжда” е вече факт. С чувствените си вокали младата изпълнителка ни кара да се замислим за онези срещи, които мислим за случайни, но променят живота ни завинаги. Музиката е микс от нежни лирични звуци и модерни електронни бийтове, а сред тях съвсем естествено се намества и етно мотив на кавал.

Свежото съчетание на съвременно и традиционно звучене е дело на Петър Алексиев, а вълнуващият текст на Йона Мирчева. Видеото към песента на режисьора Цветомир Матев разказва няколко истории на съвсем реални двойки, чиито връзки са също толкова стихийни като дъжда. По време на заснемането му в студиото се изливат литри и литри вода – общо над 10 кубика. Всички елементи от песента пасват идеално на Алекс и тя създава истинска наелектризираща лятна буря с изпълнението си.

След като чуете парчето е крайно възможно при следващия дъжд да се усмихнете и да запеете: ” не искам да вали, дъждът не пази тайни…”

Кога откри страстта си към музиката?

Не съм я откривала, тя винаги е била в мен. За мен музиката винаги е представлявала начин да изразя себе си, мислите си и чувствата си, а когато пея това става още по-лесно.

Как се стигна до създаването на дебютното ти парче „Случайни в дъжда”?

Много неслучайно 🙂 Прибирах се от едно мероприятие, заедно с майка ми и композитора на песента – Петър Алексиев, и мама на шега му подметна дали няма и на мен да направи песен. От шега взе че стана реалност и то съвсем скоро след това. В последствие в екипа се включи и Йоана Мирчева. Тя написа невероятен текст, който наистина ме докосна много дълбоко – сякаш аз го бях създала. И така първата ми песен стана факт.

Вярваш ли, че случайните срещи всъщност не са случайни?

Разбира се. Няма абсолютно нищо случайно, макар и да звучи в контраст със заглавието на песента ми.

Защо избрахте парчето излезе именно в разгара на лятото?

Избрахме точно този сезон, защото не смятам, че лятото е само слънце, море и усмивки. През лятото се случват едни от най-силните бури, които имат своя чар и много добре се вписват в идеята на песента. Обичам лятото, защото съм родена тогава, и самата аз съм една голяма буря от емоции.

В изпълнението ти се усеща много силна емоция. Какво изпитваш, докато изпълняваш дебютната си песен?

Не мисля, че бих могла да опиша какво изпитвам, но усещането е невероятно – сякаш изливам цялата си същност. Надявам се да успея да предам това чувство на слушателите.

За пръв път ли застана пред камера за заснемането на клипа към песента?

Да, беше ми за пръв път и бях много притеснена, но екипът беше страхотен. Предразположиха ме да се отпусна и да изживея истинско приключение. Намокрихме се до кости, изляхме много вода, беше студено, защото снимахме през нощта и много се смяхме!

Кое беше най-голямото предизвикателство за теб при създаването на песента?

Целият процес беше предизвикателство – само така надграждаме себе си и израстваме.

Тази година завърши гимназия. Смяташ ли да учиш специалност, свързана с музика?

Беше труден избор, но реших да поема в друга посока – ще уча психология. Вярвам, че човек трябва да има интереси в различни области и ще се справя със съчетаването на двете неща, колкото и да е трудно.

Как приемат познатите и приятелите ти това, че вече си дебютирал изпълнител и тепърва ще станеш разпознаваемо лице?

Приятелите ми са много щастливи и много ме подкрепят. Понякога дори усещам, че се вълнуват повече от мен – което, разбира се, ме радва страшно много. Всъщност родителите ми са най-голямата ми подкрепа в момента, за което съм им безкрайно признателна.

Кои български и световни изпълнители те вдъхновяват?

Не са един или двама – черпя вдъхновение отвсякъде. Любимите ми изпълнителки са BANKS и Halsey, защото най-много се доближават до моя стил, който бих определила като доста тъмен. По принцип музиката, която обичам, е малко по-различна от Ариана Гранде и Селена Гомез, но харесвам и тях. Допадат ми също и най-успешните български изпълнители в момента и често слушам тяхната музика.

Къде виждаш себе си на българската музикална сцена?

Виждам се удовлетворена от това, което правя, и признателна за възможността да показвам собствената си индивидуалност.

Какво подготвяш за напред?

Занапред предстоят само хубави неща. В момента със същия екип работим по втори проект и доста напредваме. Съвсем скоро ще се превърне в реалност.

Автор: Емилия Кирчева

Music

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Алекс Крумова: аз съм лятна буря!”

Leave a Reply