Започва първото официално Републиканско първенство по джет ски спорт на България

Aug 25, 2017 Няма коментари by

Българската федерацията по водомоторен спорт съвместно с Варна Джет ски клуб организират първото официално Републиканско първенство по джет ски спорт на България. Шампионатът ще се проведе в 3 кръга. Домакин на първия кръг е Приморско, плаж Перла на 26 и 27-ми август 2017. Вторият кръг в Балчик, централен плаж на 2 и 3 септември. На 9-ти и 10-ти септември ще се състои зрелищен финал в град Кърджали на Водното огледало.  Лазерно шоу – звук и светлина, летящи джетове, шоу с флайбордове са само част от атракциите за любителите на екстремни спортове.

Участниците ще мерят сили в категориите: прав джет или известена още като jet ski, седнал джет или runabout, съответно до 110, 180 и над 180 конски сили, аматьори, категория с позволени външни модификации и отворена категория където няма ограничение за видове модификации и конски сили на джетовете. В атрактивната надпревара ще се включат, мъже, жени, и юноши.

Всяко състезанието ще започва в 10:00. Записвания на участниците се правят на мястото на провеждане на всеки кръг от 9ч. до 10ч. в събота.

Събитието се организира с изключителната подкрепа на Община Приморско, Община Балчик и Община Кърджали. „За нас тази подкрепа е изключително важна за  развитието на водомоторния спорт в България, вярваме, че така ще можем да привлечем допълнителен интерес на платежоспособна аудитория от чуждестранни състезатели и любители на спорта.“ – коментират г-н Кожухаров председател на Федерация по водомоторни спортове.  Генерален спонсор на шампионата е ASSET insurance.

Битките за челните места ще са изключително оспорвани и всички претенденти ще покажат най-доброто си каране досега. През годините организирането на подобни събития се радва на широк интерес от страна на публиката. Всяка година все повече международни състезатели пристигат в България за да се включат във вълнуващите надпревари.

Lifestyle, Slide, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Започва първото официално Републиканско първенство по джет ски спорт на България”

Leave a Reply