Българската образователна платформа Daskal.eu предизвика световните технологични гиганти

Aug 28, 2017 Няма коментари by

Българската образователна платформа Daskal.eu предизвика някои от най-големите международни разработчици на системи за управление на учебното съдържание (т.нар. LMS – Learning Management System). Според нов сравнителен анализ на платформите за дистанционно обучение, изготвен от независим експертен източник, българският софтуер изпреварва водещи световни играчи в този бранш по някои от най-важните показатели. Припомняме, че Daskal.eu е завършена LMS система, разработена в България, която се използва от основни, средни и висши учебни заведения, както и от отделни преподаватели.

Новият сравнителен анализ е създаден от Борис Михайлов, експерт по дистанционни образователни системи и заместник – директор на Образцовата математическа гимназия „Академик Кирил Попов“, гр. Пловдив.

Живеейки в дигиталната ера, ние сме изправени пред феноменални възможности да променим живота си, начините на учене и достъпа до информацията. Но заедно с това сме поставени и пред трудността при избора на онлайн продукти и решения още повече, когато този избор се отнася до нашите деца учениците ни. Предизвикателството за училищното ръководство и за учителите се състои в това, да се вземе информирано решение, коя интернет базирана учебна система ще бъде най-добра за училището, преподавателите и учениците” – споделя г-н Михайлов.

Създаденият от него сравнителен анализ е достъпен на адрес:

https://daskal.eu/blog/2017/08/24/%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B8/.

Той обхваща всички важни аспекти от навлизането на онлайн платформите в образователния процес – административни, педагогически, технологични, психологически, както и придобиването на умения в следствие на обучението. Още при първи прочит прави впечатление, че Daskal.eu има предимство пред останалите образователни платформи по някои от най-важните показатели. Такива са например наличието на система за виртуална класна стая, както и възможността за избор на учебно съдържание извън учебното заведение. Българската платформа изпреварва останалите конкуренти и по показател „Интелектуална емпатия – поведенчески модели от видео съдържанието“. Тя се представя добре и в други ключови сфери като изграждането на социални умения и ученето за света около нас.

„През последните години ние вложихме много усилия в това да създадем една модерна образователна платформа, съобразена с най-новите световни тенденции и същевременно – със спецификата на образователния процес и обществените нагласи в България. Проектът ни вече беше високо оценен от редица международни организации, включително и социалната мрежа Facebook, а доброто представяне в настоящия сравнителен анализ затвърждава нашето убеждение, че сме на прав път“ – споделя Калоян Кирилов, основател на Daskal.eu.

School, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Българската образователна платформа Daskal.eu предизвика световните технологични гиганти”

Leave a Reply