Четири съвета за решаване на проблема с бързото изхабяване на батерията на смартфона

Sep 21, 2017 Няма коментари by

През последните години смартфоните се превърнаха във важна част от ежедневието ни. Използването на мобилен интернет вече надминава това през настолен компютър, а все повече хора предпочитат да достъпват именно през телефона си социалните мрежи, новинарските сайтове, онлайн магазини и други предпочитани от тях услуги. Достъпът до най-новите функционалности обаче си има и своята цена – новите мобилни процесори, все по-големите екрани и новите стандарти за широколентова мобилна свързаност водят до все по-кратък живот на батерията.

Именно това е ахилесовата пета на най-новите модели смартфони и най-чест повод за оплакванията на потребителите напоследък. Повечето модерни апарати се изхабяват за по-малко от един ден, ако се използват динамично. А това означава, че потребителят често остава без телефон още преди да е дошла вечерта, понякога – дори без да е разбрал това. И съответно може да пропусне важно обаждане или съобщение. По-долу ще ви запознаем с някои от най-ефективните решения на този проблем, налични в момента.

Външна батерия

Можете да решите частично проблема като си закупите външна батерия (т.нар. power bank). Нейното предимство е, че може да зареди вашия смартфон в движение навсякъде и по всяко време, гарантирайки ви пълна независимост от електрическата мрежа. Качествените външни батерии обаче не са евтини и този аксесоар се превръща в още един допълнителен разход към вашия телефон, а и в още едно устройство, което се налага да носите навсякъде с вас.

Настройки за ограничаване изразходването на енергия

Друго възможно решение е да намалите яркостта на екрана или да изключите безжичните мрежи. Предимството на този подход е, че той може да удължи живота на батерията ви значително и не изисква никакви специфични познания или разходи. Какъв обаче е смисълът да имате модерен смартфон, ако няма да използвате пълните му възможности?

Смартфон с наистина голям капацитет на батерията

Това е може би най-добрият избор за активните туристи, за потребителите, които пътуват често в командировки и за всеки, който прекарва по-голямата част от времето си в движение. Модели като ZenFone 3 Max на ASUS могат изцяло да решат проблема с краткия живот на батерията и същевременно – да предоставят на своите собственици пълните възможности на един модерен смартфон. ASUS ZenFone 3 Max например се отличава с 4100 mAh капацитет на батерията си, което му позволява да издържи с едно зареждане цели 30 дена в режим на изчакване. Ако сте фенове на слушането на музика в движение, с този модел можете да слушате любимите си песни в продължение на цели 87 часа – повече от много дигитални плеъри. Освен това той може да издържи 20 часа в режим на 3G разговори, 15 часа гледане на видео съдържание, както и 18 часа браузване през Wi-Fi мрежа.

Смартфон и външна батерия в едно

Потребителите, които използват повече от един телефон, могат да изберат поне единият от тях да е с функция, позволяваща му да зарежда други апарати. ZenFone 3 Max е сред малкото модели, които разполагат с тази функция. Той може лесно да се свърже с друг телефон или таблет, който е останал без енергия, прехвърляйки му част от своя капацитет. По този начин потребителите разполагат със своеобразна външна батерия навсякъде, където се озоват, но без да се налага да закупуват и да носят отделно такава.

Gadgets

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Четири съвета за решаване на проблема с бързото изхабяване на батерията на смартфона”

Leave a Reply