Как да изберем геймърски лаптоп?

Sep 30, 2017 Няма коментари by

Десктоп компютрите вършат чудесна работа когато става въпрос за игри. За съжаление обаче те не са никак мобилни, което елиминира възможността да ги пренасяте със себе си на път, например. Добрата новина е, че на пазара вече се предлагат множество портативни решения или т.нар. – геймърски лаптопи. Те са по-мощни от стандартните лаптопи и техните рам памет и видеокарта са специално предназначени за интензивно графично натоварване.

Видеокартата (или т.нар. GPU) е едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание когато избирате подходящ геймърски лаптоп. Тя е определяща за качеството на изображението в играната от вас игра. Най-често лаптопите, предвидени за игри вървят заедно с Nvidia видеокарта. Паметта на видеокарта за лаптоп, предназначен за игри следва да бъде средно около 4 GB.

Дисплеят е друга важна особеност, за която да следите, тъй като дори най-добрата видеокарта няма да успее да произведе вълнуващо изображение ако дисплеят не е на ниво. Желателно е резолюцията да е над 1920 x 1080. При по-ниска резолюция рискувате изображенията да са леко мъгливи и размазани.

Съществуват много мнения относно каква е идеалната РАМ памет за геймърски лаптоп. При всички случаи, колкото повече можете да си позволите – толкова по-добре. 16 ГБ за РАМ памет за лаптоп, на който искате да можете спокойно да играете, слушате музика и чатите едновременно, е доста приемлива и ще ви осигури сигурност, че устройството няма да забие. Разбира се, според бюджета, с който разполагате, можете да се спрете на по-малка РАМ памет за лаптоп. Това няма да ви попречи да се наслаждавате на любимите си игри, но вероятно значително ще ограничи желанието ви да вършите няколко неща едновременно.

Цените на геймърските лаптопи са разположени в много широк диапазон: започват от около 1200 лв. и могат да надминат 10 000 лв. Огромно разнообразие лаптопи от най-реномираните производители в бранша на изключително атрактивни цени можете да откриете в магазина на computer-store.bg. Най-добре предварително определете бюджета, с който разполагате и се постарайте да намерите възможно най-добрия лаптоп за цената, която сте склонни да платите.

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да изберем геймърски лаптоп?”

Leave a Reply