2000 дървета вече са част от третата гора на “Моят зелен град”

Oct 03, 2017 Няма коментари by
Тази събота беше засадена третата гора на екологичната инициатива „Моят зелен град“. Тя намери своя дом в местност „Гьола“, с. Клисура. Общо 2 000 фиданки зимен дъб и акация бяха засадени на 4 дка обезлесена площ вследствие на щетите нанесени от корояд, от стотици доброволци и служители от Системата на Кока-Кола в България.
В съботния ден бяха организирани еко активности и за най-малките любители на природата, които засадиха своето дръвче и нарисуваха рисунка на тема „Моят зелен град“, в рамките на уъркшоп, организиран от дългогодишните партньори на кампанията Екопак България.
Tази есен “Моят зелен град” празнува своята десета годишнина с разнообразни дейнсти в подкрепа на околната среда в 18 населени места в България. Бургас, Велико Търново, Пловдив, Самоков и Хасково са градовете, които ще станат част от инициативата през октомври.
Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство – София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.
Lifestyle, Бъди в час!, Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “2000 дървета вече са част от третата гора на “Моят зелен град””

Leave a Reply