Какво трябва да знаете преди да купите годежен пръстен

Oct 03, 2017 Няма коментари by

Годежният пръстен означава сериозна крачка за всяка една връзка. Така, че всеки, който се осмели да премине към по-нататъшен етап, трябва да е уверен, че с покупката си на бижуто ще чуе „ДА“.

Съветваме ви да прочетете следващите съвети споделени от известен бижутериен експерт относно покупката на бижута.

 

  • Вашият бюджет

 

Според проучването The Knot 2015 Real Weddings, което изследва 18 000 булки и младоженци в САЩ, омъжени за тази година, американците харчат средно $ 5,871 на пръстен.

Намерете пръстена, който обичате, който е идеален за вашия партньор. Ами, ако цената му е само половината от това, което сте планирали да похарчите? Какво ви пука?! Остават повече пари за някое друго бижу , аксесоар или защо не и почивка? Независимо от бюджета си, ще можете да намерите нещо специално.

 

  • Четирите „С-та“

 

Едни от най-често срещаните условия, когато започнете да търсите годежен пръстен или по-точно такъв с диаманти – Правилото на 4те „С-та“. Диамантите се оценяват и ценообразуват въз основа на четирите C: нарязани (cut), карат (carat), цвят (color) и яснота (clear).

Важни са, защото те ви помагат да разберете качеството на пръстена и също така да определите цената му. “Докато сме на мнение, че ако бижуто е красиво и изглежда добре и нищо друго няма значение, е важно да знаете за какво плащате”, каза Варди.

 

  • Металът

 

Например, ако тя носи много сребро, най-вероятно ще иска да получи платинено или бяло дамско бижу. Същото се отнася и за розовото злато.

 

  • Камъкът (който не трябва да е диамант)

 

Диамантите са най-популярните камъни за годежни пръстени, но те не са единствената възможност.

“Ключът е просто да знаете стилът на партньора си и това, което те очакват от бижуто по отношение на ежедневното носене и издръжливостта”, казва Варди. “Някои камъни не са толкова дълготрайни, колкото диаманти или сапфири, така че това определено трябва да се вземе предвид при избора на камък”.

 

  • Нейният стил

 

Ако наистина сте затруднени, трябва да помислите да предложите без пръстен или с очевиден заместител и след това да се включите в истинското изживяване и да го изберете заедно.

 

  • Размерът на пръстена

 

Това зависи до голяма степен от формата на пръстите, как някой обича да носи пръстените си, ширината на пръстена и т.н.

 

  • Сертификати и удостоверения

 

Когато става въпрос за сертификати, то зависи от това, което търсите в бижуто. Също така е важно да знаете къде се използват материалите, използвани за направата на пръстена ви.

Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Какво трябва да знаете преди да купите годежен пръстен”

Leave a Reply