Награди в конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество

Oct 08, 2017 Няма коментари by

В тазгодишното издание на конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество бяха получени 51 авторски текста на участници до 35 години от цялата страна. Темата на конкурса, с която всички сценарии трябваше да са обвързани по един или друг начин, беше „Контрол”, без ограничение за филмов вид или жанр.

Професионално жури излъчи трима победители. Сценарият „Небето зад хълма” на Надя Тодорова взе Голямата награда в конкурса, осигурена от продуцентска компания Screening Emotions в размер на 1000 лева. „Ще играеш ли?” на Сара Божикова от гр. Варна получи Наградата за най-добър филмов проект, предоставена от европейската асоциация NISI MASA – участие във финалния уъркшоп по сценарно описане и пичинг пред европейски продуценти в рамките на European Short Pitch през 2018г. (http://esp.nisimasa.com/). Журито присъди и специално отличие на Жанин Ал-Шаргаби от гр. Плевен за нейния сценарий „Една история за Ели”. Награждаването приключи с майсторски клас, воден от Петър Вълчанов и Дечо Таралежков (съсценаристи на филма “Слава”).

Конкурсът за сценарий и филмов проект на Българско кино общество е ежегоден и се провежда в партньорство с международната кино мрежа NISI MASA от 2002г. До момента в него са участвали над 750 автори от България.

Arts, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Награди в конкурса за сценарий и филмов проект за късометражен филм на Българско кино общество”

Leave a Reply