“Моят зелен град” даде живот на 70 нови дръвчета в Пловдив

Oct 23, 2017 Няма коментари by

В Пловдив „Моят зелен град“ се проведе в район “Тракия“ с цел да популяризира грижата за околната среда. Доброволци от града засадиха 70 нови дървета като по този начин допринесоха за разширяването на парк „Лаута“. Червенолистните декоративни сливи бяха засадени край новоизградената пешеходна алея в парка и още 130 дръвчета от този вид ще бъдат засадени по инициатива на район „Тракия“. Дейностите по разширяването на парк „Лаута” ще продължават и занапред.

Тази есен екологичната инициатива „Моят зелен град“ се проведе за 10-ти пореден път в 18 населени места в България и доброволци от цялата страна се включиха в организирани активности по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване, за да покажат, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас.

Кампанията се организира от Системата на Кока-Кола в България, съвместно с редица партньори, сред които и районната общинска администрция, ЕКОПАК България и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на инициативата и Регионална дирекция по горите – София.

През 2017 година еко-инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Българска национална телевизия, сп. National Geographic, сп. Журнал за жената, www.rozali.com, www.actualno.com, www.iwоman.bg.

outdoor, Street, Бъди в час!, Еко

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to ““Моят зелен град” даде живот на 70 нови дръвчета в Пловдив”

Leave a Reply