Робо маниаците се събраха на Робо Лига България

Nov 25, 2017 Няма коментари by

Днес се проведе петото издание на Робо Лига България, Националното състезание по роботика, което и тази година даде шанс на всички любители и професионалисти да се надпреварват в интересни и разнообразни дисциплини.

Робо Лига България е най-голямото национално състезание с любителски роботи. Всяка година събитието обединява робо клубове на университети, фенове и малчугани от цялата страна. Участниците се състезават със своите собственоръчно конструирани и програмирани роботи в няколко различни дисциплини. Участието в състезанията е напълно безплатно, а вратите са широко отворени за посетителите. Целта на Робо Лига е да популяризира роботиката в България като насърчава талантливите хора да изразяват себе си, обменяйки опит и знания.

В тазгодишното състезание участниците премериха сили в категориите: следене на линия, дрон, 3D лабиринт и свободен стил. За първа година се провежда и битка с дронове.

“Всяка категория е препятствие за роботите и представлява технологично предизвикателство за отборите. Дисциплините са се утвърдили с времето като интерактивни и лесно достъпни, но понякога се превръщат в изпитание дори и за напредналите отбори. Ще видите как специалисти и любители от различни сфери обединяват сили, за да покажат своето най-добро технологично решение”, казва за инициативата Диман Михнев, един от организаторите на “Робо Лига България”

„Робо Лига България“ се случва за пета година благодарение на генералното спонсорство на „Вистеон Електроникс България“.

„Искаме младите хора на България да имат повече хобита и възможност за развитие. Роботите са добро занятие за свободното време, развиват много технически умения и познания в областта на електрониката, математиката и физиката. Роботиката може да те запознае с много приятели и дори да те заведе в други държави. Част от участниците посещават и много международни конкурси. Също така участието в подобни мероприятия много помага на учениците и студентите при въпросите, свързани с професионалното им ориентиране и развитие.“ – споделя управителят на „Вистеон Електроникс България“ Иван Михайлов.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Робо маниаците се събраха на Робо Лига България”

Leave a Reply