Екипът на Daskal.eu проведе открит урок по образователни иновации в българско училище

Dec 13, 2017 Няма коментари by

Екипът на българската образователна платформа Daskal.eu проведе открит урок в сферата на новите образователни технологии в Основно училище „Васил Левски“, от град Бургас. Учебното заведение, чиито възпитаници принадлежат на 100% към малцинствените групи и са предимно от ромски произход, беше избрано като победител в Националния конкурс на Daskal.eu за най-прогресиращо училище в България.

В събитието се включиха Деница Сачева, заместник – министър на образованието, Йорданка Бенова – Ананиева, заместник кмет на Община Бургас по Култура и образование, както и Мария Божилова, Търговски директор на технологичната компания Лирекс, която е партньор в Националния конкурс и предоставя безвъзмездно цялостно оборудване за виртуална класна стая на училището – победител. То получава също и безплатен едногодишен достъп за всички учители (общо 32 акаунта) в онлайн платформата Daskal.eu за учебната 2017/2018-та година.

Положителните отзиви от ученици и учители след открития урок са особено важни за нашия екип и ни показват, че Daskal.eu се възприема не просто като една иновативна образователна платформа, а и като полезно решение, което има реална стойност за всички участници в образователния процес и може значително да улесни работата им“ – споделя Калоян Кирилов, основател на Daskal.eu.

Припомняме, че Националният конкурс за най-прогресиращо училище в България беше отворен за всички държавни, частни и общински училища, като единственото изискване беше те да имат поне 40 ученика във випуска си за 7 клас през 2017 година. Оценяването беше осъществено на база на резултатите от матурите за седми клас, като за победител беше избрано училището, постигнало най-голям ръст при матурите по Математика и Български език и литература през годината, в сравнение с резултатите по същите предмети през 2016 година.

School

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Екипът на Daskal.eu проведе открит урок по образователни иновации в българско училище”

Leave a Reply