Заслужава ли си избора на твърде икономичен климатик?

Mar 09, 2018 Няма коментари by

Ако не сте съгласни със сметките за тока, които в последно време изглеждат все по-нелепи, а разполагате с електроуреди, които харчат повече, то може би е време да преосмислите някои от тях. Избора на климатик, може значително да намали ежемесечната тежест на разходите, особено, ако изберете правилния за конкретното пространство модел. Разнообразие от предложения, могат да се намерят в http://klimashop.bg/Invertorni-klimatici. Какво е добре да се има предвид, преди да се предприеме покупката на климатик? Има няколко основни фактори, които е добре да се преценят и това е големина на площта, която ще се отоплява или охлажда, типа изолация, както и районът, в който се намира жилището. Ако изолацията е слаба, например, един климатик с по-малка мощност няма да успява толкова лесно да се справя с поддържането на желаната температура, за сметка на което ще преминава в работен режим по-често и от това разходите няма да намалеят толкова, колкото биха могли. За това на едно от първите места по важност стои именно изолацията и изложението. Освен това, ако районът, в който се намирате е по-влажен, то климатикът по-често ще преминава в режим на размразяване, точно както, когато температурите преминат под долната граница, упомената в характеристиките на модела. В случаите, в които живеете в близост до воден басейн, би следвало да обмислите и тези не маловажни условия, които отново изискват по-голяма мощност на машината.
Кои климатици се славят с по-добра икономичност? На челните места са хипервинверторните климатици, които дори и да бъдат по-скъпи, като първоначална инвестиция, бързо оправдават разходите със своите енергоспестяващи функции. Колкото по-висок клас е един климатик, толкова по-добре за спестяването на електричество и ако сте решили да изберете такава техника основно с тази цел, би следвало фокусът да бъде в енергийния клас. Заслужава ли си избора на твърде икономичен климатик? Нека първо да разгледаме какви са разликите е отделните класове енергийна ефективност на климатиците. Според директивата на Европейския съюз от 2004 г. за определяне качеството на климатичните системи, се въвеждат класове за ефективност, като най-високият е А, а най-ниският е G. Експертите установяват, че при повишаване на енергоефективността дори и само с 5%, се отчита сериозна разлика във възвращаемостта на енергията и се намалява времето за изплащане на инвестицията за климатика. След като с минимални разлики в класовете, се отчита подобен скок в посока пестене на енергия и средства, тогава изборът на най-висок клас, би следвало да бъде и най-икономичен в дългосрочен план. С други думи компромисните решения с не дотам енергоспестяващи климатици, могат само на пръв поглед да изглеждат по-добри.

Хиперинверторните климатици са с максимално ефективен режим на работа, като за илюстрация, нека да разгледаме, моделите със сензори за отчитане на присъствие. Благодарение на тях, при наличие на хора в пространството, въздушната стрия се пренасочва автоматично, за да не причинява дискомфорт. Съответно, след индикация за липса на присъствие в пространството, климатикът преминава в икономичен режим. Към това, има модели с автоматично почистване и пречистване на въздуха, благодарение на плазмени филтри, което е от особена важност за максимално добрата работа на машината през цялото време. Както е известно, когато уредът се поддържа добре, то и неговия живот се удължава, а работата му става по-ефективна. В крайна сметка да изберем икономичен климатик, не е твърде претенциозно решение, а необходимост. Уверете се сами.

Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Заслужава ли си избора на твърде икономичен климатик?”

Leave a Reply