Залог за Англия в Световното първенство по футбол

Mar 21, 2018 Няма коментари by

Световната купа в Русия през 2018 г. се задава съвсем скоро и макар да е може би едно от най-големите спортни събития в света, в последно време тя е помрачена от политически спорове. Шефът на Трите лъва обаче потвърди, че страната му продължава подготовката си за Световното първенство, независимо от събитията, които се развиват извън тяхната сфера.

Спортът често се използва като политически инструмент

Йерархията в английското правителство дава сигнали за намеренията си да бойкотира Световната купа поради политическото напрежение, свързано с отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря, съобщиха онлайн новинарските сайтове за спортни залози. Действията бяха категорично осъдени от правителството и в резултат на това премиерът Тереза Мей издаде заповеди за експулсиране на 23 руски дипломати. Заради начинът, по който нещата работят в дипломацията, можем да очакваме да видим 23 английски дипломати, които от своя страна биват изгонени от Москва от руското правителство.

Мениджърът на Англия, Гарет Саутгейт призна, че настоящите политически напрежения са “сериозна материя“, но подчерта, че той по-скоро насочва вниманието си към предстоящите финали на Световното първенство, където неговият отбор ще се бори с Белгия, Панама и Тунис в група Г.

Е, изглежда е ясно, че това е наистина сериозен въпрос и се развива много бързо“, каза мениджърът на Англия. “Но работата ми като футболен мениджър в Англия е да се концентрирам върху футбола и да подготвя отбора. Що се отнася до всички мои брифинги, ние се готвим да отидем на Световното първенство, няма никакво съмнение в нашето съзнание, че това е нещото, което трябва да правим”.

Саутгейт добави, че безопасността и сигурността на неговите играчи, персонал, поддръжници и всички останали, ангажирани с екипа в някаква форма, е от първостепенно значение. 48-годишният мъж подчерта, че самите играчи не трябва да имат външни загрижености освен футбола, за да могат да се представят на най-високо ниво.

Коефициенти за Англия в Световното първенство

Англия е 7-мия фаворит за спечелване на Световното първенство с коефициент 17.25, докато Германия остава топ фаворит с 5.50 за Winbet. Хората на Саутгейт ще започнат своето приключване в Световната купа през 2018 срещу Тунис на 18 юни. Англия трябва да запечата една лесна победа, чийто коефициент е 1.30, но нещата могат да се окажат по-сложни, ако стигнат до нокаут фазата на състезанието.

Ние смятаме, че “Трите лъва” ще продължат и извън груповата фаза и дори ще достигнат четвъртфиналите, ако не се натъкнат на едни от най-мощните страни, като Германия или Аржентина. Но гледайки коефициентите им обективно, ние не ги виждаме да стигнат до полуфиналите.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Залог за Англия в Световното първенство по футбол”

Leave a Reply