2 българчета ще представляват България в международния проект “Футбол за приятелство”

Mar 22, 2018 Няма коментари by

България ще вземе участие в международния проект “Футбол за приятелство”, организиран от официалния партньор на ФИФА и Световно първенство по футбол Русия 2018 – “Газпром”. Целта на програмата е да включи младото поколение по целия свят в популяризирането на най-важните човешки ценности сред своите връстници – приятелство, равенство, мир и уважение към различните култури и националности.

Тази година двама младежи от България – млад футболист и млад журналист, ще се превърнат в посланици на проекта. 12-годишните ученици ще се нагърбят с нелеката задача да популяризират ценностите на “Футбол за приятелство” в страната чрез серия от активности, насочени към младото поколение, и срещи със спортни знаменитости, музикални звезди и държавни служители. През юни те ще се срещнат с децата от всички 211 страни и региони в Москва на шестия международен форум “Футбол за приятелство”, където ще обсъдят начини за популяризиране на ключовите ценности на програмата по целия свят.

Младият журналист от България ще стане част от Международния детски пресцентър, състоящ се от млади 12-годишни журналисти от 211 страни и региони. Младежът ще има задача да отразява личните си впечатления от активностите по програмата и срещите си с именити личности.

Младият футболист, представител на България, ще се включи в отбор „Голяма панда“ заедно с връстниците си от Португалия, САЩ, Украйна, Република Мавриций и Централноафриканска република. По време на жребия бяха формирани общо 32 международни отбора на приятелството, в които всеки млад играч от всяка страна ще заеме своята позиция – вратар, защитник, халф или нападател. Отборите се формират на принципа “футбол за приятелство” – спортисти от различни националности, различни полове и различни физически способности ще играят в един отбор. Този сезон, в подкрепа на застрашените видове, всичките 32 международни отбора на приятелството, ще са кръстени на застрашени животни от всички континенти на света.

Видео от жребия е налично на официалния канал на Футбол за приятелство в YouTube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP .

Lifestyle, Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “2 българчета ще представляват България в международния проект “Футбол за приятелство””

Leave a Reply