В какво се крие тайната на нони сока?

Apr 10, 2018 Няма коментари by

Известните природни начини за лечение на различни заболявания, днес сравнително се различават от тези, които са се прилагали преди хиляди години. Например за целебните свойства на растението Morinda Citrifolia, по-известно със своите плодове нони и сокът, който се произвежда от тях – се е знаело още преди 2000 години. Народите на Полинезия, Китай, Индия и други страни са се възползвали от ползотворните му свойства, но далеч не, както ние днес. В миналото приложението на растението и неговите плодове е било предимно при проблеми с бременността, за запазване свежия външен вид – опит да се избяга от стареенето и при раждане.

С годините и с популяризирането на нони сиропа са открити редица други начини, по които вълшебната течност помага на тялото и психиката да се справят с различни проблеми. Например днес може да пиете ежедневно сок от нони, ако искате да потушите проблеми в здравословен план, като:

– диабет;
– хепатит;
– тумори;
– кисти;
– безплодие;
– менструални болки и други.

А бихте могли да се радвате на приятния вкус на сока и единствено с цел повишаване на имунната функция и пречистване тялото от паразити. В какво обаче са скрити лечебните сили на плодовете нони и сиропът, който се получава от тях?

Отговор откриваме във веществата, от които е съставено растението. Освен стандартните, които се споменават най-често и биват 18 аминокиселини, антиоксиданти, минерали и витамини – плодовете на Morinda Citrifolia са богати още на полизахариди, полифеноли, гликозиди и алкалоиди (проксеронин), флавоноиди, терпени, иридоиди и антрахинони. В случай, че наименованията не ви говорят нищо, накратко обяснено всички тези вещества отговарят за различните ползи от приема на сок от нони, като:

– мощно болкоуспокояващо средство (проксеронин)
– стимулиране на имунната система (полизахариди и антиоксиданти)
– натурален детоксикатор/почиства кожата;
– тонизира тялото;
– убива микробите и се бори с инфекциите/противовъзпалително средство;
– аналгетик.

Разбира се, за да усетите ефект от консумацията на лековития нони сироп, трябва да го приемате редовно, всеки ден, като не надвишавате препоръчителните дози. Повече за тях може да откриете от bio-vital сайта, където ви очаква и подробна информация как да закупите сока и на каква нони цена се предлагат 1000 мл. от него. Връщайки се темата за тайната на сока от нони, която го прави толкова популярен, няма как да не споменем и някои любопитни факти, свързани с комбинацията на плодовия сироп и приема на медикаменти.

Колкото и безвреден да е този сок – има някои лекарства, с които не е добре да се приема успоредно. Такива са например медикаментите, които могат да увредят черния ви дроб (хепатотоксични). Макар едно от ползотворните влияния на сока от нони е свързано именно с пречистване на черния дроб – не е добре да консумирате сиропа, ако страдате от сериозни проблеми с дроба. Става дума за заболявания като чернодробната недостатъчност, при която приемът на сок от нони не е препоръчителен. Не бива да приемате нони сок и в случай, че пиете лекарства, които оказват влияние върху сесирването на кръвта. Приемът на сиропа може да намали действието им.

С изключение на тези няколко ситуации, когато е добре да оставите нони сока настрана – във всички други случаи неговата консумация ще ви повлие ползотворно. Повече информация по темата и начините, по които е добре да приемате целебната напитка ви очакват на bio-vital.net или след позвъняване на телефон: +359 883 73 33 66.

Красота

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “В какво се крие тайната на нони сока?”

Leave a Reply