Излезе саундтракът към филма “Elvis Presley: The Searcher”

Apr 12, 2018 Няма коментари by

Legacy Recordings, каталог подразделението на Sony Music Entertainment и RCA Records, представят новото издание „Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack). Албумът е наличен за поръчки в онлайн магазина www.musicmall.bg.

Албумът е саундтрак към едноименния документален филм от две части, режисиран от носителя на наградите Emmy и Grammy – Thom Zimny. Той включва 18 емблематични хита на Елвис Пресли, емоционални изпълнения и апокрифни алтернативни версии на част от песните му, които са музикалното „сърце“ на близо тричасовия документален филм, посветен на артистичния и житейски път на Краля: от ранните години, повлияни силно от блус и кънтри музиката през огромния му принос към развитието на поп културата до епохалните сесии в „Jungle Room“ в имението в Грейсленд през 1976 година.  Премиерата на документалния филм ще се състои в ефира на HBO на 14-ти април, 2018г. Във филма са включени кадри от личния архив на семейството на Елвис Пресли, които за първи път ще бъдат показани публично. The Searcher  изследва живота и уникалната музикална визия на Елвис в цялата му сложност и многопластовост.

В анотацията си към албума Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack), режисьорът Thom Zimny пише: “Този саундтрак е в главата ми от години. Идеята не беше да направим просто филм, а да създадем паралелен музикален разказ от цялата колекция звукозаписи. Ето защо саундтракът е наистина неразделна част от същината на филма“.

 

И както Брус Спрингстийн отбелязва в документалния филм, Елвис Пресли принадлежи към най-специалната категория музиканти в пантеона. „Той е благословен от Господ! Той беше светлина за всички ни, първият, който влезе в битката – без карта и предварително зададена посока. Елвис проправи пътеката и показа какво трябва и не трябва да се прави. Дължим му огромен поклон за това“. – добавя във филма покойният вече Том Пети.

 

Arts, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Излезе саундтракът към филма “Elvis Presley: The Searcher””

Leave a Reply