5 неща, които тийнейджърите трябва да правят с парите си

May 01, 2018 Няма коментари by

Страхотно е да си тийнейджър и да получаваш бързи пари даром, но ако си разумен и искаш нещо повече от живота си за в бъдеще, трябва да се научиш как да ги печелиш и как да ги харчиш. Ето какво трябва да правят подрастващите хора, за да управляват средстата си умно.

1. Отговорност към дома

Ако тийнейджърите имат редовна работа, е добре те да помагат с домашните разходи. Това ги учи на отговорност. Може да е различно за различните деца. Един тийнейджър може доброволно да спре в магазина и да вземе нещо, което забелязва, че липсва. Или пък да се върне с пълни торби вкъщи в деня на заплата. Как семейството ще изпълнява този обичай ще зависи в голяма степен от динамиката у дома и темперамента на тийнейджърите.

2. Поемане на собствените разноски

Образователните курсове, шофьорския курс, колата, горивото в нея. Същото важи и за мобилните телефони. Това са привилегии, които трябва да бъдат спечелени. Тийнейджърите трябва плащат собствените си автомобилни и телефонни разходи. Тази практика също ги учи на отговорност.

3. Спестяване

Хубаво е младежите да оставят 50% от доходите си в дългосрочна спестовна сметка. Тези пари са заделени за едно от трите неща: университетски разходи, за закупуване на жилище или за започване на бизнес. Тези пари не са за закупуване на автомобил, коледни подаръци, нови дрехи или каквото и да било друго. Те са за тяхното бъдеще.

4. Инвестиране

Понякога предприемчивите начинания изискват малко начален капитал. Има безброй много начини, чрез които подрастващият може да научи как да вложи парите си в работа и да ги умножи.

5. Но и харчене

Тийнейджърите имат много нужди. Както вече посочихме, те трябва да поддържат пълните си резервоари, мобилните телефони и да спестяват пари за образованието си. Когато работят с минимално заплащане, няма много за запазване – така че изкушението е да харчат за себе си. В крайна сметка те трябва да и си позволяват някои неща, което ще ги насърчи да работят още по-усърдно и да спестяват пари за финансовата си обезпеченост.

Съвети

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “5 неща, които тийнейджърите трябва да правят с парите си”

Leave a Reply