Официалната рокля – ирационален избор или всичко е основано на цифри?

May 11, 2018 Няма коментари by

Дамите много често правят своят избор водени от вътрешното си чувство и усет относно облеклото и в частност официалната си рокля. Естествено подхода е напълно рационален , но понякога трябва да се замислим и за други фактори като височина , възраст и не на последно място на размер. Поводът за който се избира даденият модел също не е маловажен. Все пак не всеки ден носим вечерна рокля. Да поговорим малко в суха статистика – какъв тип и прочие ще Ви отива най-много.Информацията се базира на продажби в онлайн търговията на нашият магазин bg-look.com от Гугъл Аналитикс за периода на изминалата година.

1# Избор на официална рокля според възрастовата група.

Клиентите от 18 -28 годишна възраст избират къси модели над коляното , прозрачни елементи на раменете , тип бюстиета без презрамки. Цветовата гама е топла /рядко се избират основните тоналности – бял или черен цвят/. Предпочитани са кралско синьо, червено бургунди, цвят екрю във всички нюанси. Роклите с разкроени поли и тясна горна част също са доста популярни.

Дамите от 29 до 35 год възраст предпочитат вече друг тип рокли без такава показност и къси дължини. Официалната рокля става до коляно, като задължително ръкавите са минимум къси. Интересна тенденция е ползването на деколтета тип лодка или В образни такива. Цветовете са по-земни тоналности като шоколадово кафявото е доста актуален цвят.

Дамите над 35 годишна възраст предпочитат дантелата като основен материал на официалната рокля. Задължително вече и слагането на подлати за този тип модели. Черното като цвят на поръчаните модели минава 40%. Въпреки това синият цвят и най-интересното цвят корал също е предпочитан.

2# Избор на роклята според сезона.

Тук имаме ясно откроение според поводите за които се купува модела. Основният повод , за който се купуват рокли вечерни през зимният сезон е новогодишното парти или коледното парти. Дълги и 3/4 ръкави естествено, цветове отново шоколад, черно , сиво и синьо. Пепел от рози също е вариант. Лятото и пролетта са доминирани от абитуренски балове.

Дрешки

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Официалната рокля – ирационален избор или всичко е основано на цифри?”

Leave a Reply