Новата поп принцеса Бриела прави музика и се забавлява

Jul 04, 2018 Няма коментари by

Най-новото попълнение на българската поп сцена – 19-годишната Бриела, представя дебютното си парче и видеото към него Boom Pow. Сингълът вече е в ротация в музикалните канали със заявката на горещ хит с лятно настроение и бунтарски дух.

Бриела (Габриела Байкушева) е талантлива млада изпълнителка със запомнящ се стил и глас, които впечатлиха журито в последното издание на един от най-харесваните музикални формати “Гласът на България”, в който стигна до трети кръг. Риалитито е част от пътя й към сбъдване на мечтата й да изгрее на музикалната сцена. Тя обаче идва след много години подготовка – едва на 7 години тя се явява на първия си конкурс “Мис малки таланти”. В гимназията печели стипендия за четири години професионално обучение във Voice Academy, където изучава солфеж, хармония, мелодия, пиано, писане на текстове, музикален бизнес, пеене, актьорско майсторство и танци, но сега се е запътила напред и нагоре, към територията на голямата музика.

Имаш ли хоби извън музиката – нещо, което обичаш да правиш често сама или с приятели? Нещо, което те вдъхновява и те описва най-добре?

Бриела: Обичам да се занимавам с актьорско майсторство, народни танци, обичам да излизам с близки приятели и да се събираме в нас, обичам да похапвам сладко! Когато съм сама, определено винаги си почивам и лягам за глътка въздух, което при мен е равно на глътка музика – обикновено си пускам нещо любимо и се наслаждавам. Един ден съм на класическа вълна, другият на поп и RnB, трети – на джаз и соул. Вдъхновява ме животът, вдъхновяват ме хората около мен, уча се от грешките си и това ме кара да давам повече от себе си всеки следващ път! Най-близките хора около мен винаги ме нахъсват да правя всичко, свързано с музиката. Радват ми се, подкрепят ме, помагат ми с каквото могат. Тяхната подкрепа е силата, която ме кара да работя усърдно и да се държа на ниво. Следвам философията, че когато правя добро за себе си, правя добро и за околните – това е моят път да постигам целите си. Също така мечтая за височините и за нещо голямо, за да мога да получа поне малко!


Кои са твоите идоли в музиката – български и чужди?

Бриела: Определен и точен идол нямам. Прекарах деството си с много, много музика, певци и актьори, на които съм се възхищавала и винаги съм искала и мечтала да стана като тях. През годините съм се вдъхновявала от изпълненията на Селена Гомез, Ариана Гранде и Майли Сайръс. Мислех, че приличам на Селена Гомез и когато тя беше тук в София през 2012 г. се надявах адски много да получа афтограф от нея – седяхме с най-добрата ми приятелка пред хотела, в който беше отседнала, валеше , а ние умирахме от студ и чакахме. В крайна сметка не успях да взема афтограф, майка ми реши, че ще принтира нейна снимка с нейния подпис от интернет и аз го минах с маркер, за да си мислят, че имам и аз подпис от нея, като се сетя се смея на себе си. Докато отварях прозореца на колата си и си мислех, че някой ме снима и сякаш правя клип до деня, в който вече това стана реалност и се оказа, че съм навътре в нещо наистина сериозно.

Разкажи нещо повече за новия си сингъл – за какво е той? За кого е?

Бриела: Парчето, което направихме с моите другари от Cool Kid$ – Boom Pow’, е лятна и свежа хапка, каквато винаги съм си мечтала да запиша. Исках да направя нещо, което аз по принцип слушам, нещо, на което се радвам и слушам с удоволствие, отивайки на море или в компания с приятели. Няма определен човек, който да стои зад това парче, с него разказвам за неизживяната любов, за нещо недостъпно, но всъщност толкова близко. Просто ми се иска всеки да намери своята история или ситуация в песента, да се открие по свой собствен начин. Не искам да налагам моята история, а напротив – иска ми се всеки да усети себе си в тази песен. Всички на моята възраст в момента са на вълна любов, раздели, понякога грубости и т.н. и ето че има как чрез песен да натриеш на някого носа, ако е нужно, де!

Как се запозна с момчетата от Cool Kid$ и реши да им гласуваш доверие да продуцират пилотния ти сингъл? Сработихте ли се ?

Бриела: Миналата година бях за първи път в „Гласът на България“, след това те потърсиха контакт с мен. Първоначално бях леко скептично настроена, защото все пак получавам много предложения от хора, които ми пишат да правим песен и се не се доверявам от раз – правя си предварително проучваен. Така стана и с тях- влязох да им разгледам профилите, за да проверя дали не са фейк или пък да не са непрофесионалисти. Реших да се срещна с тях, все пак, но бях с мой приятел просто за подкрепа и за всеки случай – знам ли кого ще видя?! Видяхме се на едно ресторантче в покрайнините на Стара планина. Пуснаха ми техни неща, разказаха ми за плановете си и ето че стигнахме до тук. Определено се сработихме, имали сме разногласия по някои въпроси, все пак всеки има различно мнение, но винаги стигаме до някакъв консенсус след като обсъдим внимателно даден въпрос. Но имаме доста забавни моменти заедно, понякога сме на един акъл и става още по-забавен работният ни процес.


Какви са бъдещите планове?
Бриела: Да продължаваме в същия дух. Напред и нагоре! Да правим музика, да се забавляваме! Да не спираме да обичаме това, което правим! Очакват ни още проекти, които с времето ще осъществим с голяяяяямо удоволствие и наслада. Но за сега всичко остава в тайна!

Hip hop, Music, Slide, Top News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Новата поп принцеса Бриела прави музика и се забавлява”

Leave a Reply