ASUS ROG Strix GL703: Гейминг в стил

Aug 03, 2018 Няма коментари by

Повечето геймърски лаптопи в момента предлагат сходни по производителност решения и често отличителните им черти са свързани с външния вид и редица специфични софтуерни решения.

Най-новите модели на ASUS в гейминг серията ROG Strix GL703 също се открояват сред конкурентите в тези аспекти. В настоящото кратко ревю ще ви запознаем с част от особеностите и отличителните белези на ASUS ROG Strix GL703GS (Scar Edition).

Все пак нека започнем с хардуерните параметри, за да преминем към по-отличителните му белези (Scars). За добра гейминг производителност, в конкретния модел, можете да разчитате на 8мо поколение Intel Core i7 процесор (i7-8750H), 16GB DDR4 RAM, видеокарта NVIDIA GeForce GTX 1070 с 8GB GDDR5 памет и сторидж комбинация от 256GB NVMe/PCIE SSD + 1TB SSHD (8GB Cache) FireCuda. Екранът е с диагонал 17.3″, резолюция FHD (1920*1080), честота на опресняване 144Hz, време за реакция 3ms (GtG) и поддръжка на технологията G-SYNC.

Лаптопът разполага с полиран черен метален капак, върху който изпъква ROG логото светещо в червен цвят – доста добър акцент, който се вижда от далече. Капакът се характеризира и с лека извивка.

Scar Edition се отличава от другите предложения в серията с наличието на покритие в стил Kevlar около клавиатурата, което му продава уникален вид. Скоро не бяхме попадали на подобно дизайнерско решение.

Strix GL703 серията е оборудвана с Aura RGB осветителна технология в клавиатурата. Още с отваряне на капака и включване на лаптопа ще останете очаровани от светлинните ефекти. Цветовете преливат на вълни по цялото продължение на клавиатурата. Чрез специално приложение можете да настройвате различните ефекти като Static, Breathe, Color Cycle и Multi-Zone. Определено приятна екстра към геймърските решения, което също ще ви отличава от околните.

Разбира се клавиатурата включва всичко необходимо за дългите гейминг сесии, включително движение на клавишите 1.8 мм, маркирани WASD бутони и anti-ghosting технология с N-Key Rollover функционалност. Извивката на бутоните е 0,25 мм за по-точна работа при писане.

Сред специфичните софтуерни решения влиза и ROG Sonic Studio, приложение за управление на звуковата система. Тя включва опция за премахване на шума по време на игра и разбира се възможност за регулиране на нивата на различните честоти.

Изброените по-горе приложения обаче са нищо в сравнение с ROG Gaming Center, който стартирате от специален хардуерен бутон над клавиатурата. Тук получавате достъп до табло за управление с доста изчерпателна информация. Можете да следите честота, напрежение и температура на процесорите и да настроите консумацията на енергия на CPU и GPU в реално време. Достъпни са още настройките на ROG GameFirst IV, ROG Aura Core, XSplit GameCaster, NVIDIA GeForce Experience и на софтуера ASUS Splendid. Още по-хубаво, е че имате достъп до тези контроли и чрез приложение за Android.

Ако търсите преносим компютър, с който да изпъкнете над конкуренцията, Strix GL703 и особено Scar Edition е сред основните претенденти за вниманието ви. Както видяхме, моделът предлага уникална визия в комбинация с мощния хардуер, необходим за подобаващо гейм изживяване.

Gadgets, Progaming, Slide, Videogames

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “ASUS ROG Strix GL703: Гейминг в стил”

Leave a Reply