Участвайте в конкурса за късометражен филм от мобилен телефон FilmForge Fest 2018

Aug 08, 2018 Няма коментари by

Aniventure Comic Con представя FilmForge Fest 2018 – фестивал на късометражния филм, заснет с камера на мобилен телефон.

Правила за участие:

1. Във FilmForge Fest може да участва всеки пълнолетен гражданин на Република България, на държава-членка на ЕС и на страните от Европейската икономическа зона.

2. Участникът има право да предостави за участие един късометражен филм, не по-дълъг от 2 минути, заснет с камера на мобилен телефон. Той може да събере екип за снимките на филма, но участникът задължително трябва да бъде режисьор и/или оператор на филма.

3. Филмът трябва да бъде заснет на език по избор, но с английски субтитри, ако не е заснет на английски език. Жанровете са без ограничение с изключение на порнография и пропагандиране на насилие или какъвто и да е вид дискриминация.

4. Филмът трябва да има шапка на фестивала и домакините: Използвайте следните връзки.
http://aniventure.net/images/filmlogo.png
http://aniventure.net/images/FilmForgeFest.png

5. Той трябва да бъде изпратен на office@filmforge.org до 5 септември 2018 година. В описанието трябва да пише двете имена на участника и e-mail за връзка.

6. Филмите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав се определя от „Ню Бояна филм“ АД.

7. Най-добрите филми ще бъдат излъчени в панела на „Ню Бояна филм“ АД, в рамките на Aniventure Comic Con, провеждащ се на 15 септември 2018 година в Интер Експо Център, София, от 17 часа.

8. След излъчване на филмите ще бъдат обявени носителите на две награди: „Най-добър филм“ (гласуван от журито) и „Награда на спонсор“ (гласуван от представители на спонсора).

9. Технически изисквания: добре е филмите да са със следните технически изисквания, за да изглеждат добре на прожекцията – 1080р, mp4, bitrate 10-15 mbps, AVC codeck 320 kbps 44.1 kHz mp3 audio.

Arts, Филми

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Участвайте в конкурса за късометражен филм от мобилен телефон FilmForge Fest 2018”

Leave a Reply