Остават само 10 свободни места в тазгодишното издание на образователната програма „Космически предизвикателства”

Aug 10, 2018 Няма коментари by

 

 

Сред лекторите и тази година личат имената на водещи експерти от Американската космическа агенция (NASA), Европейската космическа агенция (ESA) и MIT

 

В тазгодишното издание на програма „Космически предизвикателства” (Space Challenges) има още само 10 места за кадети. Припомняме, че единствената у нас програма за космическо образование ще се проведе в периода 20 август – 21 септември в София, а крайният срок за кандидатстване е 15 август. Стана ясно и че ще бъдат осигурени пълни стипендии за най-обещаващите кандидати.

 

Гости в програмата отново ще са световно – известни имена от сектора, включително Марко Лиси от Европейската космическа агенция (ESA), ръководителят на European Spacecraft Communicator (EUROCOM) – Антонио Фортунато, както и един от инженерите на мисия „Розета“ – Реймънд Хуувс. Участие ще вземат и ментори от Американската космическа агенция NASA, както и учени и инженери от някои от най-престижните университети и водещи компании в областта.

 

За първи път тази година кадетите ще имат възможност да работят с истински сателитни системи, предоставени от основния партньор на програмата – българската сателитна компания ЕндуроСат. Сред предизвикателствата пред тях ще бъде и изграждането на комуникация между голям безпилотен самолет и сателитни системи в орбита.

 

„За девета поредна година привличаме в програмата доказани в космическата сфера имена, които ще предоставят на нашите кадети практически знания и умения, свързани с космическите технологии и изследвания. С това „Космически предизвикателства“ е не само уникална за България, но и една от малкото европейски образователни програми в тази област на толкова високо ниво“ – заяви Райчо Райчев, създател на „Космически предизвикателства“ и изпълнителен директор на „ЕндуроСат“.

 

Всеки желаещ може да кандидатства в програмата на адрес:

https://www.spaceedu.net/signup

както и чрез чатбот във Viber: https://viber.com/space-challenges

 

Видео материали:

https://www.youtube.com/watch?v=S1dipRAHF74&t=

https://www.youtube.com/watch?v=2FJGEuQw_JM

 

За програмата

 

„Космически предизвикателства“ е мултидисциплинарна програма, насочена към младежи (18 – 26 години) от различни специалности и като такава включва лекции и презентации, разделени в тематични модули: космическо инженерство, увод в космически системи и технологии, космически приложения, анализ на космически мисии, увод в астрофизика и астрономия, изкуствен интелект (Al) и роботика, космическа медицина и биотехнологии, космическо предприемачество. Всеки модул включва работни упражнения и практики, както и специфични екипни проекти. Те се основават на цялата учебна програма, като се изисква от космическите кадети да демонстрират своето мултидисциплинарно разбиране за космически науки, технологии и приложения. Над 75% от времето в програмата е посветено на практически дейности по разработването на реален прототип на космическа система.

Любопитно, Фантастика

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Остават само 10 свободни места в тазгодишното издание на образователната програма „Космически предизвикателства””

Leave a Reply