15 дрон състезатели от три държави участваха в първите у нас квалификации от международната верига MultiGP

Aug 16, 2018 Няма коментари by

 

Общо 15 участника от България, Сърбия и Македония се включиха в международното състезание World Drone Qualifications 2018, което се проведе на 11 и 12 август в София Тех Парк. В оспорваната надпревара първото място завоюва Антони Георгиев от клуб Drone Extreme (Дрон Екстрийм), на второ място се класира Боян Ников от Македония, а на трето – Кристиян Саралиев. Победата ще даде възможност на първите двама състезатели да вземат участие в регионалното състезание на най-голямата верига състезания с дронове в света MultiGP в Чикаго, САЩ.

 

Първите по рода си квалификации у нас се организират от българското сдружение за популяризиране на летящите безпилотни апарати Drone ARENA, което наскоро стана третият организатор на дрон състезания от ниво Tier 2 към MultiGP в цяла Европа и единственият с такъв статут в региона.

 

„Амбицията ни е подобни квалификации у нас да се провеждат всяка година и се надяваме бройката на участниците в бъдеще да се увеличава. Събитието доказа, че България може да се наложи като регионален център на състезанията с дронове, както и че общността у нас се увеличава. Drone ARENA ще продължава да популяризира летящите дронове и да помага на повече хора да се докосват до тази нова технология. Това включва както нейните предимства, така и безопасността във всичките й аспекти – технически, правни и етични.  Именно за това и екипът ни обединява специалисти от всички тези области“ – сподели Атанас Атанасов представител на Drone ARENA.

Спорт

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “15 дрон състезатели от три държави участваха в първите у нас квалификации от международната верига MultiGP”

Leave a Reply