Играта Marvel’s Spider-Man изправя Човека паяк срещу нова огромна заплаха за Ню Йорк

Sep 12, 2018 Няма коментари by

Във времена, когато старателно изградената от цели осемнадесет ленти филмова вселена на Marvel се е превърнала в попкултурен мастодонт, появата на игра за Човека паяк изглежда като логичен и сигурен ход. Шокиращо обаче, Marvel’s Spider-Man е изключително смел продукт, в чиито качества създателите му от Insomniac Games (стоящи и зад Ratchet & Clank поредицата) са до такава степен уверени, че отказват да извлекат допълнителни дивиденти от Marvel филмите. Играта току що беше анонсирана в България от Pulsar Games и очаква геймърите в магазините на единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас, както и за онлайн поръчки на www.pulsar.bg.

 

Spider-Man е игра, която е напълно самостоятелна, няма връзка с нито една от сюжетните линии за Отмъстителите, които сме гледали в киносалона и е изцяло базирана върху комиксовия материал за Човека паяк, с герои и злодеи, коренно различни във визуално отношение от холивудските актьори, изиграли съответните роли. Игра, която е толкова добра и изпипана, че няма нужда от популярните филми, за да се продава по-добре.

 

Вече стана ясно, че тази увереност на Insomniac, отказали да разчитат на евтина реклама, изобщо не е безпочвена. Ексклузивният за PlayStation 4 Marvel’s Spider-Man вече е заел почетното си място като една от най-високо оценените от критици и фенове игри за конзолата на Sony. И поредно доказателство, след сравнително актуалния God of War, че тази игрална платформа все още не е показала максимума на възможностите си.

 

Marvel’s Spider-Man изглежда като безобразно скъп компютърно генериран филм от ново поколение, предлагащ визия и анимации на движенията, за които е трудно да се повярва, че са нещо, което играчът може да контролира с геймпада в ръцете си. Всичко това – при непоклатими кадри в секунда, практически лишена от бъгове полировка и отлично балансиран и разнообразен геймплей, който не спира да забавлява. Плюс озвучаване на персонажите и музика на холивудско ниво.

 

Концепцията на Insomniac Games e, че са искали да ни представят съвършеното „Спайдърмен“ преживяване, което надскача рамките на познатото не само в техническо отношение. Това е Човекът паяк такъв, какъвто не сме го срещали в игра или филм до момента. Marvel’s Spider-Man не рециклира за пореден път историята за ухапаното от радиоактивен паяк хлапе, което тепърва се опитва да овладее силите си, да преодолее смъртта на чичо си Бен и да осмисли мотото за „голямата сила, с която идва голяма отговорност“. Тук стоящият зад синьо-червената маска Питър Паркър вече е опитен супергерой, който пази Ню Йорк от осем години, опознал е уменията си и наистина е способен да ги използва със свръх-човешка прецизност. И този възмъжал супергерой е поставен насред една изцяло нова история, която забърква – често по неочакван начин – познатите ни от филмите и комиксите герои, докато Паркър се опитва да балансира между взаимоотношенията си с най-близките му хора и нуждата да бъде бранител на Ню Йорк от зловещия, новопоявил се злодей.

 

Marvel’s Spider-Man превръща Голямата ябълка в една огромна игрална площадка за геймърите, в която няма недостъпни кътчета, включително и по вертикала, а пълната мощ на Спайдърмен може да бъде усетена във всяко негово движение и във всяка брилянтно хореографирана схватка с престъпниците, изпречили се на пътя му. Резултатът е едно великолепно приключение, задължително не просто за феновете на комиксите или комиксовите филми, а за почитателите на видеоигрите като цяло.

 

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=utVr-n0MaU0

Gaming

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Играта Marvel’s Spider-Man изправя Човека паяк срещу нова огромна заплаха за Ню Йорк”

Leave a Reply