Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се

Oct 11, 2018 Няма коментари by

Екипът на сайта вече наброява сто души. С обновения си дизайн той обра наградите в тазгодишното издание на конкурса „Сайт на годината“

 

Всяко второ училище в България вече използва в учебната си програма образователния сайт  Уча.се. Това съобщи Дарин Маджаров, основател на платформата, която представя уроците от българската учебна програма чрез достъпни и забавни видеоклипове. Екипът на проекта вече наброява сто души, а общият брой на образователните видеоклипове, изгледани през него, е почти 34 милиона.

 

„Създадох Уча.се, за да обясним уроците на учениците на разбираем и интересен език. Първоначално помагах само на сестра ми, после на нейния клас и така започнаха да се свързват с мен стотици хора. Последвалият интерес към платформата от страна на все повече ученици показа, че има огромна нужда от достъпни образователни видео уроци. Днес над 500 000 български ученици, учители и родители ежедневно използват учебните видео уроци, които сме създали за тях. Отзивите за Уча.се както от страна на учениците, така и на родителите и учителите, са повече от добри. С обновения сайт подготовката за училище става още по-ефективна, лесна и приятна, а екипът ни ще продължава да се труди ежедневно, за да улеснява достъпа до знания за българските деца“ – сподели Дарин Маджаров.

 

Неотдавна образователният сайт обнови изцяло визията, функционалностите и цялата си идентичност. Сред новите възможности са секция „Моите уроци“, в която всеки потребител може да вижда уроците, които е гледал последно, както и препоръки с кои уроци да продължи. Друга новост в сайта е опцията „Избор на учебник“, чрез която учениците могат да избират видео уроци, отнасящи се до учебника, по който учат в училище. Освен с обновена визия, сайтът е и с обогатено съдържание от видео уроци, тестове и индивидуални учебни игри.

 

На тазгодишното издание на най-престижния уеб конкурс у нас „Сайт на годината“ Уча.се си тръгна с най-много награди – за най-добър продуктов сайт и най-добър сайт за услуги в страната, а самият Дарин Маджаров получи специална награда за принос към развитието на интернет в България.

 

Повече за Уча.се

 

Уча.се е онлайн платформа с всички видео уроците за училище на разбираем и интересен език. Със своите над 12 000 видео урока и упражнения, сайтът помага на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да повишат успеха си, да се забавляват и да имат повече свободно време. След видео уроците ученикът може да тества наученото с тестове и ако някъде отговори неточно, Уча.се автоматично предлага точния откъс от урока, за да навакса пропуска.

 

Материалите следват напълно официалната училищна програма на Министерството на образованието и науката и са съобразени с ДОИ (държавните образователни изисквания). До момента уроците са изгледани 34 000 000 пъти от над 500 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се над 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в три поредни години.

School, Youth projects

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Всяко второ училище вече използва образователната платформа Уча.се”

Leave a Reply