Една от професиите на бъдещето вече ще може да се изучава в София

Oct 11, 2018 Няма коментари by

Остават броени дни до крайния срок за записване в първата по рода си у нас магистърска програма по една от най-перспективните професии на бъдещето. Тя се нарича „Бизнес и дигитална трансформация – блокчейн иновации“ и ще подготвя кадри по една от най-горещите нови технологии – блокчейн. Магистратурата е част от програмата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

 

„Блокчейн е експоненциална технология. Експоненциалните технологии се развиват много бързо във времето. В началото са във фаза на скрито нарастване, но когато стигнат до инфлексната си точка, променят всичко около себе си. Така и блокчейн ще промени света. В момента ние сме в тази инфлексна точка“ – споделя Радой Стоянов от българската софтуерна компания BULPROS, който е един от лекторите в програмата. Кратко интервю с експерта по темата е достъпно тук.

 

Това е първата блокчейн магистратура в България, една от първите три в Европейския съюз и със сигурност най-изгодната възможност за придобиване на европейска магистърска степен в тази област. В добавка кандидатстващите студенти имат редица възможности за частични стипендии, както и за разсрочено плащане. Магистърската програма не е насочена само за програмисти и не изисква предишен опит в областта на програмирането. В нея могат да се включат също хора, завършили бакалавърска степен в областта на икономиката, мениджмънта, предприемачеството и други специалности.

 

За незапознатите – блокчейн е отворена, децентрализирана и напълно прозрачна технология, на която са базирани биткоин и останалите криптовалути, но нейният потенциал отива много отвъд тях. С нея могат да се управляват активи, компании и дори цели общности, а все повече институции и организации по света тестват блокчейн в своите проекти. Затова и завършването на магистърска програма в тази сфера може да предостави изключително добри възможности за реализация в бъдеще. Магистърската програма ще обхване много от тези области и ще подготви студентите за осъществяване на различни по обхват и област проекти, базирани на блокчейн.

 

Освен Радой Стоянов, сред лекторите в магистърската програма са специалисти като Николай Живанкин, Александър Захариев и Ангел Парасков, които имат дългогодишен практически и преподавателски опит в сферата на технологиите, финансите и бизнеса. Повече информация за лекторите е достъпна тук.

 

Повече подробности за самата магистърска програма, стипендиите и възможностите за кандидатстване са достъпни тук.

School

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Една от професиите на бъдещето вече ще може да се изучава в София”

Leave a Reply