Как да купувате сувенири, които вашите приятели наистина ще харесат

Oct 16, 2018 Няма коментари by

Като за нещо толкова безобидно и дребно, е странни, че едни сувенири могат да бъдат като минно поле. Но могат. Искате ли да се връщате от пътуванията си с хубави подаръци, които приятелите ви наистина ще харесат и оценят? Следвайте тези съвети.

На летището

Има само два типа сувенири на летището: тези, които можете да намерите на всяко летище и тези, които са брандирани според конкретната дестинация. Не купувайте нито едни от тях. Единствените неща, които трябва да купувате на летището, са безмитните парфюми, защото те реално могат да бъдат добра сделка. Но те не са сувенири, те просто се наричат ​​”пазаруване”.

Дали да купите традиционни неща?

Повечето хора харесват магнити, ключодържатели, чаши и други подобни. Опитайте се да разберете какво харесват тези ваши приятели, които искате да зарадвате, преди да пътувате. Така ще знаете, че няма как да сбъркате при избора и със сигурност ще им донесете сувенири, които няма да трупат прах в забравените ъгли на домовете им.

Купувайте годни за консумация храни

Най-добрият начин да избегнете клиширани сувенири е да закупите храна, която е специалитет на мястото, където сте били. Но това не означава, че можете да донесете вкъщи нещо, което не е част от културата на страната или което има твърде кратък срок на годност. По-малка е вероятността да сбъркате с нещо като чай, кафе, специални конфитюри или солени продукти, които са дълготрайни и няма да навредят на близките ви.

Само е нужно преди това да се запознаете със законите във вашата страна и тази, до която ще пътувате, защото законодателството в някои държави не позволява транспортирането на определени видове храни и напитки.

Ако искате да купите дреха или аксесоар

Това е гъвкаво правило, но ако търсите дрехи или аксесоари като сувенири от чужда страна посетете бутик. Стилът и артикулите, продавани от известни местни дизайнери, е по-вероятно да се вписват в нормалния ви живот у дома, в сравнение с това, което ще намерите в туристическите магазини. Ще трябва да плащате допълнително, но си заслужава.

Любопитно

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet
No Responses to “Как да купувате сувенири, които вашите приятели наистина ще харесат”

Leave a Reply